Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan… – Tintelend Trouwen

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan…

One Day Wedding Landgoed Avegoor
16 maart 2017
25 jaar geleden…
26 april 2017
One Day Wedding Landgoed Avegoor
16 maart 2017
25 jaar geleden…
26 april 2017

De bloemen, een overgebleven cup cake en mooie woorden in een lijstje herinneren me aan twee geweldige dagen… Terwijl de zon mijn huid warmer en roder kleurt zit ik nog met mijn hoofd in de wolken. Het is zondag 9 april en de twee trainingen van Tintelend Trouwen zijn achter de rug.

10 Huwelijken per jaar als zelfstandig BABS, dat was mijn doel toen ik begon met Tintelend Trouwen. Dat leek me meer dan geweldig, zoveel liefde kunnen uitdragen! Maar toen ik mezelf écht serieus begon te nemen, mijn naam hardop uitsprak en glunderend naar mijn visitekaartjes keek wist ik: Dit is een onderdeel van mij, dit wil ik uitdragen, dit is wie ik ben. Door mezelf te blijven, lef te tonen en groot te denken ontdekte ik hoe waarachtig en oorspronkelijker je kunt zijn in dit unieke vak. Ik raakte iets in mezelf aan waardoor the sky the limit bleek, ik ging voorbij de zevende hemel… Mijn doel werd al snel behaald en oversteeg daarmee mijn grootste dromen.

 

 

De bloemen, een overgebleven cup cake en mooie woorden in een lijstje herinneren me aan twee geweldige dagen….

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan

Pippi Langkous

Ik wilde niets liever dan anderen ook de mogelijkheid geven om zichzelf te laten groeien, zichzelf te versterken en inzicht te geven waarom ze de dingen doen zoals ze ze doen in hun functie van zelfstandig trouwambtenaar of in de aanloop om zelfstandig BABS te worden. Hiermee zouden zij inzicht realiseren in hun handelen, zal liefde altijd hun grootste angsten overwinnen en zouden ze vol vastberadenheid zijn om van hun ideeën een succes te maken! Liefde is het enige wat zich vermenigvuldigt als je het deelt en ik was klaar om het met hen te delen.

Met Pippi Langkous in mijn gedachten; ‘Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan’ ontwikkelde ik een training: ‘Trouw aan jezelf’ – een Tintelende Training. De behoefte aan sparren, kracht halen uit jezelf, focus, mindset & groei is groot onder BABSen. Meer dan graag wilde ik hierin voorzien. Geen copycats, juist niet. Maar inspireren, motiveren en boven water halen wat ze misschien zelf verstoppen. Want daar, juist daar zit hun grootste kracht!

Uren zat ik achter mijn computer, bedacht ik de meest uiteenlopende vragen om cursisten inzicht te geven in hun eigen handelen, over hun hoe en waarom.
Geen training onder tl-buizen met een white-board. Nee, net zoals ik mijn bruidsparen mee wil nemen op een beleving wilde ik ook ‘mijn’ cursisten mee nemen in een wow-moment. Want uiteindelijk is hun reis ook hun bestemming!

Ik zag een geweldig gedekte tafel voor me met bloemen en kaarsen, bruidstaart, champagne en het werkboek uitgewerkt en voorzien van de mooiste afbeeldingen op een tv-scherm! Een brandende openhaard, een intieme setting en warmte onderling om op een heel veilige manier te delen…

Op een maandag 6.00u plande ik de oproep in… met angst in mijn hart werd ik op 7.00u wakker. Zou het aanslaan? Zouden collega’s hier de meerwaarde wel van inzien? Mijn angst bleek ongegrond… Om 10.00u zat de eerste training op 3 april vol. Sterker nog, er waren aanvragen voor de volgende datum. Die had ik nog niet eens bedacht! 8 april kwam erbij. Vanuit Zeeland tot Zutphen… overal kwamen ze vandaan! Hoe bijzonder!

De werkboeken kwamen binnen, een verrassend gastoptreden werd geboekt, de bloemist en de taart werden geregeld. Mijn gedachten kregen vorm, en daarmee groeide ook de spanning…. 3 april naderde… Toch was de titel niet voor niets Trouw aan jezelf. Dat is ook mijn motto. Dat is in mijn optiek de enige manier om het verschil te maken in deze mooie grote vijver vol leuke trouwambtenaren. Juist daarmee maak je het verschil.

‘Wauw, deze dag kan nu al niet meer stuk’
‘Deze dag voelt als een cadeautje’
‘Ik heb er zo naar uitgekeken’

… een paar van de reacties bij binnenkomst. Door een besloten facebook-groep aan te maken voor de cursisten was er online al wat contact geweest en wist men wie er kwam. Dit kwam de sfeer zeker ten goede en blijkt nu achteraf een waardevol klein netwerk te zijn vol ideeën, mogelijkheden om te sparren en manieren om te ontwikkelen.

Door de grote openheid, een gevoel van vertrouwen en de wil om te ontwikkelen waren beide trainingsdagen een groot succes. Inclusief openbaringen, brede glimlachen en tranen. Het was zeker emotioneel, maar ook vastberaden en inspirerend.

Collega’s gingen zwevend met een hoofd vol ondernemende ideeën de deur uit, gesterkt door het vertrouwen in zichzelf. Met quotes voor op hun koelkast en een hart vervuld van kracht gingen ze weg…

Ik bleef achter met de mooiste woorden die ik ooit had gehad. Want voor de cursisten had ik persoonlijke gedichten laten maken door niemand minder dan Eva Schuurman. Maar aan het einde van de tweede training ervaarde ik hoe het is om persoonlijke woorden te ontvangen in een op maat gemaakt gedicht: gemaakt door Eva, gekregen van Bianca Fabricius:

Marielle

Soms als ik eens wankel
blaas jij me overeind
en als de maan is uitgegaan
weet ik dat jij nog schijnt.
Zo kwetsbaar als een rimpeling,
verbindend als de zee,
altijd in ontwikkeling
en iedereen drijft mee.
Ze deinen in jouw hart,
golven in je wilde haren,
door jouw lieve liefde lief
verdwijnen mitsen en maren.
Altijd zwem je naast me,
vrij en autonoom.
je maakte mij een oceaan
die dobbert op jouw stroom

Mariëlle, lieve schat!

In 1 woord WOW!
Ik wil je echt heel graag een dik vet compliment geven en een dikke veer in je reet steken, want wat heb jij dit ontzettend goed gedaan vandaag!
Je inhoud, onderwerpen en manier van aanpak, alles klopt gewoon! Een welkome afwisseling van content, leermomenten, ervaringen delen en de ‘doe’ opdrachten, een welkome mix op een training als deze.

Iemand die alles zo enorm tot in de kleinste puntjes en details weet voor te bereiden, mensen weet te verrassen, mensen zich welkom laat voelen, verdiend het in mijn ogen gewoon om de beste trouwambtenaar van Nederland te mogen zijn!

Wat ben je een enorm lief mens, wat voelde ik me bij je thuis en mocht ik van jou (en de andere dames) mezelf zijn!
Dank dank dank, voor deze leerzame, inspirerende en vooral leuke dag ????
Ik heb nog meer zin om één van je collega’s te mogen worden!

Liefs en een dikke kus,
Jaap

Vandaag een tintelende trouw training gehad van Mariëlle Bouw van Tintelend trouwen. Soms ben je op de juiste plek, juiste plaats en op het juiste tijdstip en vallen de stukjes als vanzelf op hun plek. Wat een tintelende belevenis, en we hebben gelachen gehuild en gedeeld met elkaar. Terug naar huis met een bomvol hoofd maar met een karrenvracht aan inspiratie! Lieve Mariëlle dank voor je inzet en je boeiende training en bedank je lieve moeder voor de geweldige catering!!

Liefs Dorianne

Lieve Marielle,

Ik wil je nogmaals bedanken voor je support. Super dat ik je mag leren kennen en mee mag kijken naar jouw inspirerende werk. Jouw rol als coach is erg belangrijk en waardevol voor me. Ik hoop dat we samen veel mooie momenten gaan creëren en we van elkaar mogen leren. 

Liefs van je tot over de oren gemotiveerde collega en vriendin,
Marianne

Ben jij enthousiast geworden en wil je meer weten over de volgende trainingsdata? Stuur dan een mail naar info@tintelendtrouwen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *