Nootje om te kraken… – Tintelend Trouwen

Nootje om te kraken…

Janno & Bonnie
12 januari 2022
‘Mariëlle, niet schrikken hoor! Want ik kan alles, ik kan me alleen niet bewegen!’
17 augustus 2022
Janno & Bonnie
12 januari 2022
‘Mariëlle, niet schrikken hoor! Want ik kan alles, ik kan me alleen niet bewegen!’
17 augustus 2022

Nootje om te kraken…

Op deze Blue Monday is het grauw en grijs buiten. Ik kijk uit het raam en rondom mijn mond verschijnt een glimlach. Geloof me, niet omdat ik zo lekker ga op maandag maar wel omdat ik even heerlijk bij klets met mijn vriendin. De herkenbaarheid over gierende hormonen bij onze dochters, het verlangen om nog lang niet uit onze winterslaap te ontwaken, C-gedoe en uitkijken naar onze workation volgende week (klinkt waanzinnig decadent maar in werkelijkheid gaan we twee dagen knallen en 1 nachtje slapen in een prachtige B&B).

Met de telefoon nog aan mijn oor ga ik lekker bij de verwarming staan en kijk uit het raam. Daar gaat ie; behendig, snel en met lef. Met focus op huppelend door het leven gaan. Een beetje een einzelgänger, maar vooral iemand die aan niemand verantwoording af hoeft te leggen, behalve aan zichzelf. Met pientere kraaloogjes en met zijn fluffy staart rent ie door de straat. Beter gezegd; waagt ie zich in het centrum van de stad op zoek naar avontuur (en ongetwijfeld lekker eten).

Ik herken me in dit mooie beestje. Voordat de winter komt, zorgt hij ervoor dat hij zijn wintervoorraad aan (beuken)nootjes, eikels en zaden vakkundig op diverse plekken zijn verstopt in Moeder Aarde. Het zijn zijn schatten, die hem helpen te overleven. Alleen anders dan bij de eekhoorn heb ik mijn schatten voor mijn winterslaap niet verstopt buiten mezelf. Door alle momenten, homeruns en hoekjes af heb ik ervaring en wijsheid opgedaan, die nog steeds aanwezig en bereikbaar zijn. Ik heb alleen wel de weg ernaartoe vrij moeten houden zodat ik mijn schatten terug kon vinden. Hiervoor moest ik soms diepgaan, want twee seizoenen vol pandemie hebben ervoor gezorgd dat ik een extra portie moed en doorzettingsvermogen nodig had om dit te ontsluiten zodat ik het in mijn huidige ZIJN kan integreren.

De sprong wagen

Wanneer ik de eekhoorn door de bomen zie vliegen, van tak naar tak zie springen, slaat mijn verwondering toe. Wat een heerlijke vrijheid draagt dit beestje bij zich. Hij vraagt zich niet af of hij de volgende tak wel zal halen. Hij springt gewoon. En het gekke is, dat hij nooit plat op zijn snufferd op de grond valt. Hij gelooft in zichzelf. Vertrouwt op zijn eigen kunnen. Wat een voorbeeld is dit beestje.
Dat zou ik ook moeten doen; Hopen op een goed komend trouwseizoen waarin onbegrensd de liefde gevierd kan worden. Overtuigd zijn dat ik het heus niet ‘verleerd’ ben. Geloven in de kracht van de liefde die alles bij elkaar brengt. Vertrouwen op het feit dat mijn agenda zo vol blijft als ie nu staat.
Met een bezem veeg ik in gedachten het laagje sneeuw weg zodat het pad naar mijn schatten begaanbaar blijft…
Geloof het of niet maar van binnen wordt het warm.

Wijsheid

Natuurlijk heeft dit beestje dit geleerd van zijn ouders. Ze zijn hem voorgesprongen zodat hij afstanden kan inschatten en weet welke takken stevig genoeg zijn voor zijn kapriolen. Ze hebben laten zien wat hij wel en niet kan eten en wat de beste verstoptechniek van voedsel is om de winter door te komen. Daarnaast hebben zijn eigen ervaringen bijgedragen aan waar hij nu is.

Maar elk dier en elk ander levend wezen, ook de mens, heeft een ‘olifantengeheugen’. Dat betekent dat de eekhoorn ook informatie met zich meedraagt van alle eekhoorns die hem voor zijn gegaan. Hij kan hieruit putten, zodat hij intuïtief weet of een onbekend nootje wel of niet eetbaar is.

Zo is het ook bij mij. Ik draag zoveel meer in me mee waarmee ik het contact verloren lijk te zijn in deze winterslaap. Dat is wat onzekerheid, teleurstelling en minder kunnen doen wat ik het liefste doe met mij heeft gedaan. Maar ik heb de weg vrijgehouden. Het enige wat ik hoef te doen is me open te stellen, te vertrouwen, te geloven in mijZELF en in stilte te luisteren. Daar in het diepste van mijn ZIJN liggen mijn schatten verborgen, die ik kan zien als de nootjes die de eekhoorn verstopt heeft om zijn bestaan zeker te stellen. Want wat zat 2021 vol schatten. Zowel zakelijk als persoonlijk. Zowel groots zichtbaar als intiem verborgen.

Balans

Om in balans te blijven gebruikt de eekhoorn een techniek; Hij heeft zijn staart die aerodynamisch bijdraagt aan de sprongcapaciteit. Nu heb ik geen staart maar ik kan me wel indenken hoe ik geaard ben en weet te gronden, zodat ik meer in balans ben en meer vertrouwen krijg om de sprong te wagen. Om het avontuur te blijven zoeken en de balans te blijven vinden die ik nodig heb om meZELF te blijven.

Het ontwikkelen van nieuwe trainingen, het motiveren en inspireren van collega’s, mijn koers bepalen en blijven vliegen door hoge bomen maakt me blij. Het geven van woorden aan puur gevoel maakt me compleet en het trouwen van mensen zorgt voor ultiem geluk. Maar ben ik er dan voor iedereen?

Inmiddels weet ik dat dat niet zo is. Ook daar zit balans verscholen. Mede door de nieuwe training Tintelende Touch Up heb ik mijn eigen ideale klant onder de loep genomen. Jullie zijn wellicht op zoek naar mij, maar ik ben ook op zoek naar jullie:
Mijn ideale klanten zijn bruidsparen die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. Waarschijnlijk is één van de twee zelfstandig ondernemer want ze durven buiten de lijntjes te leven, willen hun talenten benutten en voelen zich aangetrokken tot de vrijheid die het ondernemerschap biedt. Ze staan midden in het leven, hechten waarde aan zelfontwikkeling, nemen initiatief en hebben een goede zelfreflectie. Zij gaan voor beleving, durven stil te staan bij de highlights en de hoekjes af van hun leven en willen hier woorden aan geven zodat het een herinnering wordt om op terug te vallen als heimwee borrelt of nieuwe mijlpalen voor de deur staan!

Als ik samen met een bruidspaar op alle vlakken in balans ben, dan ontstaat er magie. Zo’n gevoel van exploderend geluk waar ik mijn winterslaap maar al te graag voor uitkomen. Dan worden ceremonies een feest;

Het straalt en het stroomt
Het smacht en het smult

Het sprankelt en prikkelt
Het voedt en vult

Het tintelt en tovert
Het smikkelt en smaakt

Het danst en het duikelt
Het lacht en het raakt

Het schijnt en het schittert
Het zwiert en het zweeft

Het feest en het fonkelt
Het viert en het leeft.

Gedicht FEEST van Tanja Helderman uit Liefzang

Heb jij nog nootjes te kraken?

Op jouw zoektocht naar je geheime schatten kun je, net als ik, dingen tegenkomen die je in eerste instantie niet zo aangenaam vindt. Dingen waar geen prettig gevoel aan kleeft. Als de eekhoorn zo’n nootje vindt, zal hij het aandachtig bekijken. Het ronddraaien, ermee tegen een boom of steen aan tikken, voordat hij zijn tanden erin zet.
Ik hoop dat jij dat ook doet. Weet dat het er is geweest om jou te brengen waar je nu bent. Probeer het nootje liefdevol te bekijken. Ook de eekhoorn zal soms besluiten het nootje te laten voor wat het is. Dat mag.
Maar is het nootje nog interessant genoeg, ga er dan voor! Ga huppelend en springend het avontuur aan. Geloof in jezelf! Dat deed ik ook en inmiddels is de nieuwe training 3x uitverkocht, heb ik mijn maximale aantal huwelijken voor 2022 in de agenda staan en voel ik een innerlijke drang om te blijven creëren (ja ja, er komt weer iets nieuws aan, stay tuned).
Mocht jij een nootje willen kraken en denken dat ik erbij kan helpen? Schroom dan niet en laten we samen op avontuur gaan! Let’s connect!

Al deze prachtige foto’s zijn gemaakt door Selijn Fotografie!

Het verloren nootje

Lieve jij, er zijn voor ieder mens nootjes om te kraken. Open te breken om weer te stralen en te geloven. Want zoals een wijze bruid ooit tegen mij zei; ‘Het komt zoals het gaat. En als het niet komt zoals het gaat, dan gaat het zoals het komt’. Verstop dus je nootjes, jouw schatten, want het is altijd de moeite waard om ze af en toe eens op te graven en te onderzoeken. Ze sterken je, helpen je te ontwikkelen én te ontwaken uit een winterslaap. Ze geven je lef zodat je vertrouwt op je intuïtie en je huppelend door het leven kan gaan!

Dit eekhoorntje liep waarschijnlijk vanmorgen niet voor niets voorbij. Hij hielp me te herinneren om mijn schatten sneeuwvrij te maken. Dus als je me vandaag ziet huppelen, dan weet je hoe het komt! X

-X- Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *