Voor een unieke groep same-minded sprekers die het verschil willen blijven maken

Krakende gedachten & liefdevol sparren.
Open harten & betrokken blikken.
Glunderende koppen & gevulde gedachten.
Ratelende vingers & woorden vol passie!

De waarde van samen delen, verbinden en sparren is in ons vak onbetaalbaar!

Met een combinatie van aanstekelijk enthousiasme over de schoonheid van verhalen, pure passie voor mensen en hun drijfveren wil ik middels verdieping aanbrengen in jouw manier van denken, vragen stellen, doorvragen, essentie van verhalen, opbouw, creatief schrijven en beleving.

In een vaste veilige groep van lieve, passievolle, creatieve sprekers die bijeengezameld zijn  door vertrouwen, verbinding en verbazing. Zij die niets liever willen dan de wereld van trouwen mooier maken!

Waarom niet iets creëren wat er nog niet is? Dat dacht ik eind 2022. In 2023 lanceerde ik de eerste Tintelende Mastermind Meetings! Wauw, wat een groots succes!

Weg met uiterlijk vertoon, onnodige onzekerheid of doodlopende hoofdbrekers. Welkom same-minded lievelings die blijven gaan voor dat échte verhaal wat inspireert, motiveert en bezielt!
Welkom leukerds vol brede zinnen die met indrukwekkende impact raken, mensen in beweging brengt en iets achterlaten! Welkom aan terugkerende meetings waar in volle vrijheid zonder schroom wordt geoefend, verbreed, geleerd en gemotiveerd.

Welkom aan vier mooie maandagen in 2024 waardoor je met jouw vaardigheden highscores afvinkt, je hart grote hoogtes bereikt, je kilometers informatie opdoet terwijl er steeds liefdevolle armen zijn die je omhelzen en niet zullen loslaten!

Welkom in het Better Together Jaartraject!

Uniek in Nederland

Samen zijn we beter!

Als zelfstandig trouwambtenaar, BABS of ceremoniespreker leven we allemaal behoorlijk op een eilandje. Natuurlijk is er altijd een fijne collega met wie je kan overleggen als je spreekwoordelijk vastloopt op een rotonde, maar het blijft een solistisch beroep.
Door verhalenvertellers terugkerend met elkaar te laten oefenen, in vol vertrouwen en zonder schroom te laten oefenen, door naar elkaar te luisteren en de verfijning aan te brengen, breng jij jouw kwaliteiten naar een nog hoger level.

Missie

Een goed verhaal boeit, geeft energie en inspireert. Het zorgt voor houvast en richting, saamhorigheid en verbinding.
Een goed verhaal raakt, motiveert en zorgt voor betrokkenheid. Goede verhalen smeden mensen en warmen het leven. Zodat het een hou-vast wordt, iets om naar terug te grijpen als de heimwee borrelt of de volgende mijlpaal voor de deur staat. Het brengt gevoelens die in een bureaula verstopt lagen tot leven en prikkelt de verbeelding.

Warme, vertrouwde, terugkerende bijeenkomsten met sprekers die als een vangrail je iedere keer weer het juiste zetje op weg geven, onder de bezielende leiding van iemand die bevlogen en vol beleving verhalen verteld, zal jou de zekerheid geven tijdens de volgende verhalen die jij zal vertellen waardoor jij het verschil blijft maken.

De groep zal vertrouwen geven, inspirerend en motiverend werken en voelen als een anker. Als jas tegen de kou of als bubbels op een zomerse dag!

What's in?

 • Boeien & Binden – Openen, vasthouden en beleven
 • Moeilijkheden & Mogelijkheden
  de donkere randjes in een verhaal licht geven
 • Verwonderen & Verbazen – Creatief denken, schrijven, verwoorden
 • Vuur & Vlammen – Interviewen, afsluiten en beklijven.

AND MORE…

Een jaar lang samen groeien

Jij bent het waard!

In het kort:

Echt. Samen. Lef. Oefenen. Doelgericht. Puur. Prikkelend. Confronterend waar nodig. Verfrissend. Verrassend. Vernieuwend. Uniek in Nederland. Intieme vertrouwde groep sprekers. Verbazen. Verwonderen. Verdiepen. Groei. Tranen. Geluk. Lachen. Genieten.

EXTRA'S:

 • Een locatie die liefde ademt
 • Huiswerk vooraf en onverwachte opdrachten
 • Waardevolle contacten
 • Oneindige voorbeelden
 • Haardvuur
 • Overheerlijke lunches
 • Verrassingen die je hart sneller laten kloppen

Samenvattend:

Vier maandagen met dezelfde vertrouwde groep mensen onder leiding van Mariëlle sparren, oefenen en leren. Keer op keer gericht op de inhoud van jouw verhaal. Met de nadruk op doen i.p.v. luisteren, oefenen i.p.v. aannemen en sparren i.p.v. verstillen!

BETTER TOGETHER MEETINGS

Boeien & Binden

Maandag 15 januari 2024

Met een welkom dat jou op je grondvesten laat schudden gaan we van start met de eerste Meeting van het Tintelend Jaartraject. Direct voel en ervaar jij hoe het is om een verhaal te beginnen met een spectaculaire opening. De eerste minuten (of beter gezegd eerste zinnen) van jouw verhaal zijn allesbepalend. Je steekt je hand uit en zij pakken jouw hand vast om nooit meer los te laten.
Verbinding door te boeien in de meest pure vorm die al in de eerste zinnen raak is. Maar hoe doe je dat? Wat zijn de mogelijkheden? Waar zit nog verbetering?
Zullen we het samen gaan we het ontdekken?!

Moeilijkheden & Mogelijkheden

Maandag 8 april 2024

Bijna in elk verhaal wat we mogen vertellen zijn er situaties die mooi moeilijk, lief lastig, verdraaid verdrietig of heel hartverscheurend zijn. Het zijn de stukken die onderdeel zijn van het verhaal maar enorm lastig zijn en blijven om te verwoorden terwijl wij júist degenen zijn die deze donkere randjes licht kunnen geven. Wij gaan dit niet uit de weg. Juist niet! We zien het als een kans vol betekenis en verbinding. Deze meet-up staat geheel in het teken hiervan. De hele dag… Dus neem een zakdoek mee, of een wc-rol, laat wangen versieren met tranen van gemis en liefde, voel de dankbaarheid die door woorden heen sijpelt en zie het licht, juist als het donker is.

Verwonderen & Verbazen

Maandag 15 juli 2024

Inspirerende verhalenvertellers worden groot door het verhaal wat zij zichzelf vertellen anders vorm te geven. Als jij in staat bent om onzekerheid op de plank te leggen, creatief te denken in alle facetten van voorbereiding tot voordragen en vertrouwen te hebben in jouw stijl van spreken, krijgen jouw woorden een andere inhoud.
Een inhoud die verwonderd en verbaast. Want als verhalenverteller help jij mensen niet alleen te ontdekken wat belangrijk is maar juist ook waarom het belangrijk is.
Dit begint bij onszelf en ons eigen verhaal zodat het ten goede komt aan het verhaal waar we voor ‘geboekt’ zijn. Hier gaan we vandaag mee aan de slag.

Vuur & Vlammen

Maandag 21 oktober 2024

Daar waar het tijdens de vorige meeting met minder woorden was, zullen we vandaag vlammen! We zullen het vuur aanwakkeren in onszelf en in de verhalen die we vertellen. Ons verhaal is afhankelijk van de vragen die we stellen, hoe we ze stellen en waarom we ze stellen. Alles heeft een doel, een eindbestemming. Juist als je op voorhand de juiste vragen vraagt, het gevoel afstemt en de neuzen dezelfde richting op laat wijzen, kan je knallend afsluiten en zorgen dat AL jouw woorden zullen bekijven zonder dat ze nog exact weten wat je hebt gezegd. Precies op dit moment bevestig jij waarom ze voor jou kozen! Klinkt waanzinnig toch?

Nog even over mij:

Mijn naam is Marielle Bouw. Trouwambtenaar, verhalenverteller en woordentovenaar in hart en ziel. Ik hou van verhalen vertellen. Van het leggen van lijntjes met mensen die oor hebben voor avontuur, van de kans om het verschil te mogen maken en van samen.

Ik hou van de kracht van verandering, van de liefde voor liefde, van de lach van geluk. Maar ook van een trillend hart, van de herkenning in mensen, die heel anders, maar toch zijn net als ik omdat ons hart van hetzelfde glundert.

Ik hou van het vanzelfsprekende wat eigenlijk juist zo bijzonder is. En daar letters aan geven. Ik hou van verhalen. Ik hou van vertellen. En ik deel het graag met jou!

Ben jij erbij?

INVESTERING:
€1599,- excl. BTW totaal voor 5 bijeenkomsten incl. lunch
4 maandagen in 2024 (15/01 – 08/04 – 15/07 – 21/10)
Bonusavond op maandag 2 december 19:00u

LOCATIE:
Midden van het land

INDELING VAN DE DAGEN:
10:00u – 16:00u
Maximaal 8 deelnemers.
Vol = Vol WEES ER SNEL BIJ!

Fotocredits: Sabrina Fotografie (dikste wauw) Wedding Couple: de meest lieve,  mooie, emotionele en waanzinnige Yoeri & Michelle