Drie op een rij… – Tintelend Trouwen

Drie op een rij…

Het zal toch niet… The Italian Way!
6 juni 2016
Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt….
4 juli 2016
Het zal toch niet… The Italian Way!
6 juni 2016
Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt….
4 juli 2016

Het ijzer smeden wanneer het heet is…

Op de terugweg van het bijzonder liefdevolle huwelijk van Harold en Charlotte met de radio hard aan, gaan de meest uiteenlopende hersenspinsels door me heen.
Want met drie keer op rij trouwen op de meest gave plekken is dit gevoel ronduit AMAZING!

Laat ik beginnen met gisteren, met het moment waarop ik afscheid nam van Rob & Jolanda. Het liefst had ik hun stralende koppies gefilmd. Zij waren namelijk de beste reclame om te promoten waarom trouwen zo leuk, zo bijzonder en zo uniek is! Met een glimlach van oor tot oor, met nog steeds waterige oogjes omdat hun emoties nog nog hoog zaten, vertelde ze dat ze het liefst alles nog een keer over wilden doen. Nu al, en het feest moest nog komen, en geloof me, ook dat werd spectaculair!

Dit gevoel hadden ze nooit kunnen vermoeden; dit was uniek! Dit zou iedereen moeten meemaken!

Rewind…

‘Na 3 km linksaf, in de bocht naar links en direct naar rechts vind je een bospad. Rij dan tot de wegafzetting (lees; natuurlijke hefboom) en doe hem open. Sluit hem vervolgens ook weer als je er doorheen bent’.
Daar sta je dan, in je nette jurkje op hakken, een hefboom open te doen die gevaarlijk over je auto heen gaat, die ik vervolgens keurig in mijn nette jurkje en hakken weer dicht doe. Geen verborgen camera in de buurt? Want dit was wel een momentje dat snap je!
‘Rij vervolgens zo’n 300m verder en daar zie je ons!’, aldus de aanwijzingen van Gerben van Frits Amusement die zorg droeg voor de opbouw en samen met Wendy van WEstyling verantwoordelijk was voor de prachtig aangeklede setting midden in het bos.

Na 300m zag ik niets…. Behalve een prachtig bospad, natuur en vrijheid. Maar goed, ik kon niet achteruit, dus bleef ik op het bospad in afwachting van wat ging komen.
Na ruim 1000m zag ik die magische plek… Op een open stuk, midden tussen de bomen, stonden donkere houten trouwstoelen, lag een prachtige Perzische loper, waren schapenkleedjes op het trouwbankje gedrapeerd en stond er een mooie backdrop van tule, groen en gipskruid. WAUW!

Pinterest; eat your heart out! PRACHTIG!

Wat zullen de gasten verrast zijn als ze hier aankomen… want ze weten niets van het dagprogramma. Het enige wat zij weten is dat ze om half 12 bij het bruidspaar thuis moeten zijn. Daar keken ze hun ogen direct al uit; prachtige stretchtenten gevuld met de meest leuke Perzische tapijtjes, oude lampjes, strobalen, vintage laarzen, veldbloemen en teilen vol met ijs (en drank).

De stilte in het bos werd verruild door ronkende motors van de kevers, oldtimers en busjes met voorop hun eigen prachtige  trouwbus!

Dennis, DE man van ID-DJ (en dus man van het geluid maar ook van het sjouwen en de gezelligheid) was op dat moment ook degene die er voor zorgde dat de prachtige busjes, kevers en old timers rondom de ceremonie opgesteld werden.

Dit was absoluut de manier waarop Rob & Jolanda het voor zich hadden gezien…

De gasten waren flabbergasted. Was trouwen op deze manier echt mogelijk? Dit was zo Rob & Jootje… vrijheid, natuur, ruimte, rust & gezelligheid. En ZON!

Een trotse gom die door zijn prachtige zonen naar voren werd begeleid, stond haar op te wachten toen ze met haar dochter stralend naar hem toe liep! Verschillende tranen werden al weggeveegd terwijl we nog moesten beginnen!
Hun liefde was een weg gegaan die ze nooit hadden verwacht, waar ze nooit meer op hadden gehoopt, maar werkelijk zó was bedoeld.

De man die iedereen herkent aan zijn joviale glimlach, vlotte babbel en vrije houding was geraakt. Want zijn gevoel werd omgezet in woorden. En ja, ik geef het toe… ik heb bij hem wat meer mijn best moeten doen om bij dat gevoel te komen, maar door vertrouwen & tijd, een lach en een traan, is dit gelukt! Mocht ik de man zien achter de glimlach.

Een man met een hart van goud die overstroomde van trots…
En zij? Zij was zoals altijd zorgzaam, dankbaar en gelukkig. Ik hoorde het in haar woorden, ik zag het in haar houding. Ze GENOOT.

In hoofdletters. Van de sfeer, van het gevoel, van hun gasten, van de woorden, van haar hand in de zijne en van de blikken vol betekenis die ze elkaar gaven.
Tijdens de ceremonie vroeg hij op zijn knieën; Lieve Jootje, wat is daarop jouw antwoord?’. Een ‘Ja, ja, ja, ja, heel graag’, was haar antwoord.

IMG_2914

IMG_2916

Het gevoel van haar ouders was moeilijk te omschrijven toen ik hun vroeg wat ze het bruidspaar toewenste. Als creatieve moeder had ze het geschilderd. Een oude mannetje, een oud vrouwtje die elkaar vol geluk aankijken… dat was wat ze hen toewenste! Een innige omhelzing met haar moeder, een emotionele knuffel met haar vader…

In het bos klonk die klap met de hamer door zijn kleindochter Joy ferm en werd er gejoeld en geklapt toen het kersverse bruidspaar tussen hun gasten doorliepen naar de champagne.

Die prachtige bruidstaart met een (hoe kan het ook anders) VW bus als bovenste taart gemaakt door Versbakkerij Van Monfrans werd aangesneden en er werd getoost; op het leven, op de liefde, en op het lef om keer op keer je hart te volgen.

Nadat ik de trouwakte had ingeleverd op het stadhuis van Leusden, reed ik snel door naar het adres van het bruidspaar. ‘Marielle, kom je nog even? Ik wil zo graag dat je erbij bent als ik die verrassing voor hem heb…’.

En natuurlijk kon ik dat niet weigeren. Als eerbetoon aan zijn muzikale liefhebbende vader en moeder kwam daar (bij die prachtige gestylde stretchtent door WEstyling) een accordeonist het muzikale trio versterken. Bij de eerste noten schoot hij vol. Alles behalve dit had hij verwacht. Schouder aan schouder, arm in arm met zijn broer en vriend luisterden ze, terwijl de tranen over hun wangen liepen.
Bewust was ik achteraan gaan staan. Huilende mannen…. Veeg mij maar op. Het raakt me keer op keer. Nu waren de ogen niet op mij gericht en liet ik het even gaan.
Deze dag was een opstapeling van mooie momenten, bijzondere plekken, liefdevolle verrassingen, ongelofelijk veel liefde en geluk. Alle puzzelstukjes vielen op de juiste plek. En dat? Dat is ze meer dan gegund!

Thuisgekomen verruil ik mijn nette jurkje voor mijn joggingbroek en ik pak ik mijn tas uit. De ene toespraak vol woorden die raken gaan uit mijn tas om vervolgens de volgende toespraak vol mooie woorden, VOWS en trouwboekje weer in mijn tas te stoppen.

Mijn hamer, mijn trouw-tissue-doos voor tranen van emotie en geluk blijven zitten. Die hebben we beiden nodig morgen, that’s for sure!
En hoe raar het ook klinkt nu net het ene huwelijk voorbij is… Ik kijk alweer uit naar de volgende!

Want ook morgen wordt een juweeltje! Authentiek, bijzonder, anders, intiem en persoonlijk… dat zijn hun kernwoorden. Ik bel ze nog even… ze klinken blij, relaxed en vol verwachting. Maar ook een beetje onzeker. Want de weersvoorspellingen zijn ronduit slecht en er staat een buiten huwelijk gepland….

Midden in de nacht word ik wakker… van de regen. Wat hoop ik met heel mijn hart dat alles NU valt en dat de regen morgen op is. Maar niets is minder waar. Ook in de ochtend komt het met bakken uit de hemel. En ja, ik weet het; je kan alles plannen, voorbereiden, bedenken en doen. Maar op het weer hebben we geen invloed. En dat hoeft ook eigenlijk niet.

Het gaat niet om regen of zonneschijn maar om twee mensen die vandaag de liefde aan elkaar verklaren…

Dit zet alles weer in perspectief! En die liefde? Die is in massa’s aanwezig als ze in die prachtige heel licht groene Snoek komen aanrijden in de zon. Zij in een adembenemende jurk van Covers, hij in een werkelijk stunning mosgroen pak van Rietbergh met houten strik! WAUW!!!

De buitenceremonie die bedoeld was op het gras met uitzicht over de velden is verplaatst naar een ceremonie onder die PRACHTIG gestylde stretchtent. Marjoleine van Love you to the moon and back had werkelijk alles uit de kast gehaald, kosten nog moeite had zij gespaard om hier een setting neer te zetten die maar 1 ding uitstraalde; Harold & Charlotte!

Terwijl hun gasten plaats nemen op de witte houten stoeltjes en strooibalen, kreeg ik die warme knuffel zoals ik van ze gewend ben. Wat zijn dit ook weer ongelofelijke lieverds.

Ik realiseer me weer dat ik écht de ALLERLEUKSTE bruidsparen heb. Keer op keer!

Authentiek, bijzonder en anders dan anders was het zeker! Vol verwachting wachtte hij haar op toen ze aan de arm van haar vader en moeder naar voren kwam, begeleidt door de prachtige live muziek van hun lieve vrienden Kai & Simone!
Vol goede moed gingen we van start maar na ongeveer 5 minuten begon het te regenen zoals je dat maar zelden ziet. Zou de stretchtent deze hoeveelheid water wel aan kunnen? Het regende zo hard dat mijn woorden (met microfoon) eigenlijk niet meer verstaanbaar waren dus we gingen voor een time-out. Het werd onrustig, gasten werden nat, en gelukkig was getuige Martijn zo attent om de trouwakte, de vow-boekjes en het trouwboekje veilig te stellen want met de wandelstok van haar vader werden de zakken water uit de tent geduwd!

‘Het bruidspaar zal wel in paniek zijn geraakt’ denk je nu misschien?
Nou niets is minder waar! De gom vond het prachtig en de bruid genoot. Ze pakte een dekentje en keek met een glimlach om zich heen naar alle mensen die hun beste beentje voor te zetten om te redden wat er te redden viel!
En terwijl ik daar samen met haar op het trouwbankje zat liet Masha van Masha Bakker Fotografie me de foto’s zien je je echt alleen maar in de regen kan maken en spraken we samen uit dat we dit werkelijk nog nooit mee hadden gemaakt!

De regen zakte af, het werd weer licht, in de verte hoorde de we donder en buiten de stretchtent was een regenboog zichtbaar!

En zo is het leven. Exact zo. En zo zijn zij. Als het leven zwaar is, dan zijn ze er voor elkaar zodat de zon weer gaat schijnen! Als de zon schijnt genieten ze samen intens. Liggen ze samen in een slaapzak in de tuin om naar een mooie sterrenhemel te kijken, of kijken ze een zondag lang films en series onder een dekentje om in de avond zelf pizza te maken terwijl ze meezingen met de muziek.

Vol verbazing luisterden ze naar de vele vele details die ik wist te vertellen door de input van hun liefste vrienden en getuigen, waren ze geraakt door het feit dat hun gevoel zo doeltreffend verwoord werd.
Terwijl ik sprak zag ik de blikken van herkenning bij zijn ouders, die hand in hand zaten te genieten. Spraken zij de mooiste woorden voor elkaar, werd er met waterige oogjes breeduit gelachen en klonk er uiteindelijk twee keer een volmondig JA!!!

Na twee enorm warme knuffels liep ik met een glimlach op mijn gezicht naar mijn auto. Met op de radio ‘Je leeft vandaag’ van Jeroen van de Boom, zong ik luidkeels mee!
Ik kwam thuis, manlief had gekookt, ik trok mijn nette jurkje uit en ik trok wederom lazy outfit aan (lees joggingbroek, lekker vest en warme sokken).

Terwijl ik dit schrijf heb ik contact met die lieverds van morgen! Mitchell & Sarissa. Wat een heerlijk, lieve gezellig, open en crazy bride en groom zijn dat! Hun toespraak wordt volop genieten…. Daar ben ik echt van overtuigd! By far te veel input heeft gezorgd voor een veel te lange toespraak maar ik kan niets schrappen, want alles is te leuk om te vertellen.
Heerlijke Rotterdamse mentaliteit vermengd met humor, liefde en intens geluk! Ik kan niet wachten!!!

3 dagen,
3 verschillende bruidsparen,
3 andere locaties,
3 verschillende verhalen…
allemaal met 1 gemeenschappelijke deler; liefde in overvloed en in massa’s aanwezig.

3x genieten to the fullest! Weltrusten!

2 Comments

  1. Rob en Jolanda van Buiten schreef:

    Wat heb je dit ongelofelijk mooi verwoord! Weer staan de tranen van ontroering in onze ogen en beleven we fragmenten weer opnieuw. Lieve Marielle, we kunnen je niet genoeg bedanken voor alle mooie, prachtige momenten die we samen hebben beleefd. Ook de gesprekken voorafgaand aan onze trouwdag zullen ons altijd bijblijven! Heel veel liefs van Rob en Jolanda

  2. marielle schreef:

    Lieve Rob & Jootje, voor altijd in mijn hart! Wat was het mooi en bijzonder! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *