46.611 woorden. 6 dagen. 5 huwelijken. – Tintelend Trouwen

46.611 woorden. 6 dagen. 5 huwelijken.

Als je je door niks tegen laat houden…
25 mei 2021
Jordy & Nathalie
10 januari 2022
Als je je door niks tegen laat houden…
25 mei 2021
Jordy & Nathalie
10 januari 2022

Het verhaal van een drukke zelfstandig trouwambtenaar…

Eerlijk? Van te voren zag ik er tegenop. Na de vakantie valt het opstarten me altijd zwaar. Weer in de stemming komen, weer móeten. Ook onzekerheid slaat dan altijd een moment toe; kan ik het nog wel?

 

Zodra we terug kwamen uit Italië van een vakantie die anders dan anders was (lees; jongste die moest bijkomen van 10 dagen intensieve training in Inzell, hond mee, man die sleutelbeen brak en oudste dochter die haar plannen omgooide en direct vanuit onze vakantie doorvloog naar Mallorca), was er weinig tijd om te piekeren! Er moest gewerkt worden, en hard ook!

Gezien het feit dat er op voorhand weinig duidelijkheid was hoe deze 5 bruidsparen uiteindelijk hun dag konden gaan vieren, was de ceremonie een, meer dan ooit, belangrijk onderdeel van de dag. Dat voel ik onder mijn huid, in het kloppen van mijn hart maar ook op mijn schouders.

Normaliter streef ik ernaar om alles anderhalf tot 2 weken van te voren klaar en geprint te hebben liggen. In deze tijden is dat zo anders; er blijven tot de dag van te voren geeltjes aanwezig omdat sommige dingen echt pas op het laatste moment besloten, aangepast of gewijzigd worden. Lastig? Ja, voor deze controle-freak best wel! Maar het leerde me ook een nieuwe vorm van loslaten en vertrouwen dat het goed zou komen, hoe dan ook!

Laat me je meenemen in deze week…

 

Zondag 15 augustus was het huwelijk van Matthias & Mariska &Milou. Een stel wat in 2019 al bij mij aan tafel zat. Hun grootste droom was hun liefde verdubbelen. Maar dat ging niet vanzelf. Maar als… Als het ooit… Dan wilden ze graag als familie met dezelfde achternaam de toekomst verder beleven.

Hun dag werd tot 3x toe uitgesteld. Maar toen hij, met de zon op zijn gezicht aan de hand van hun dochtertje door de tuin van Landgoed Rhederoord aan kwam lopen schoot de brok in mijn keel en liep de trots over mijn wangen! Dit was het mooiste plaatje wat ze zich hadden kunnen voorstellen; samen op mama wachten in haar prachtige jurk!
Och en de ceremonie? Pfff daar heb ik eigenlijk geen woorden voor! Wijn en biertjes tijdens de toespraak, onverwachte verrassingen, live muziek, heerlijke humor en woorden die vele harten hebben geraakt! Wauwww…

Fotograaf: Simon Meindertsma 

Maandag 16 augustus kwam de droom uit van Leroy & Sanne en hun prachtige kinderen Giano & Luna. Zodra ik de ophaalbrug van Kasteel Duurstede afliep kwam ik terecht in een sprookje! Zo mooi had ik deze plek nog niet eerder gezien (alle credits voor As You Desire). En als je deze dag met een heerlijk leveranciersteam mag rocken dan voelt dat zoooo goed!

Ik vertelde een verhaal waarvan we sommige hoofdstukken hebben overgeslagen zodat we snel door konden naar het einde, puur omdat dat zo mooi is!

Vandaag was een verhaal over een paradox vol vuur. Hun leven samen is als een ontdekkingsreis zonder einde, met drastische omwegen, onverharde paden en eindeloos geluk!

Fotograaf: Steven da Cuba
Planning & Styling: As you desire

Dinsdag 17 augustus voelde ik me net Mark Rutte met mijn eigen Irma tijdens het huwelijk van Thom & Alice. De bruid is opgegroeid bij dove ouders en Renske vertolkte al mijn woorden zodat voor iedereen hoorbaar was hoeveel liefde deze twee voor elkaar voelen.

Een gom die volschoot toen hij zijn bruid zag… een bruid die die dag trouwde met de man op wie ze vanaf de middelbare al smoorverliefd was. Maar ja, hij was te knap voor haar (dacht ze). Een heerlijk (veel te lang) verhaal.

Een echt verhaal over hottubs & Jagerbombs, vinden en vrijlaten, koesteren en houden van. En vooral van nooit meer loslaten! En dat de regen op hun liefdestent kletterden tijdens hun geloften? Het maakte werkelijk niks uit, het had zelfs iets romantisch en knus!

Fotograaf: Sabrina Fotografie

Vrijdag 20 augustus trouwde Kevin & Daniëlle en hun prachtige dochtertje Viënn. Een week ervoor besloten zij hun trouwlocatie te annuleren omdat de eigen regels van de locatie nog strenger waren dan de landelijke regels m.b.t. Corona. Geloof me, dan moet je lef hebben. Zij hadden dat en er is knetterhard gewerkt om bij zijn ouderlijk huis (werkelijk een waanzinnige plek) alles op te bouwen en hun liefdesfeest te vieren zoals zij het graag wilden vieren!

Dat dat lukte is een understatement. Nadat zij met haar vader naar hem toe was gelopen ging vaderlief niet zitten maar zong I loved her first. Kippenvel, flink slikken en genieten. Zo mooi! Een heerlijk eerlijk verhaal met ondeugende humor en liefdevolle woorden. Dankbare blikken, zachte tranen, felle zonneschijn, kleine spatjes regen, lange lengtes en liefdevolle woorden!

En dan zaterdag. Huwelijk 5 van 5 deze week! Kan ik de lat nog steeds zo hoog leggen? Kan ik het waarmaken? Ben ik wel goed genoeg en slaat mijn verhaal wel aan? Voldoe ik aan hun wensen en zullen ze genieten? Je wil niet weten wat er soms allemaal in mijn hoofd omgaat!

Yvo en Mala besloten ook een week eerder hun trouwlocatie te annuleren en thuis te trouwen. Geloof me, dat was de beste keuze die ze ooit hadden kunnen maken. Daar op het plekje waar ze het liefste zijn lag een vlonder die grensde aan een waanzinnige stretchtent met lang gedekte tafels. Midden tussen de bomen en met de zon die hun verwarmden. Met een vlinder die van getuige naar katheder naar de jurk van de bruid vloog. Met hun meest mooie bloedjes Lynn en Nev, met lieve gasten, een heerlijke fotograaf (voormalige bruid) en humor zoals die bij hun past! Hun echte verhaal waarvan ze nooit hadden gedacht dat het zo verteld kon worden!

En na die bijna 47.000 woorden werd het even stil in mij. Gevoelsmatig waren de woorden op. Waren Netflix, dekentjes en hapjesplanken voor mij de perfecte manier om weer op te laden thuis op het plekje waar ik zo graag ben. Niet alleen vanwege het huis, maar vooral vanwege de mensen (en Jip) die er wonen. Met wie ik een gezin mag vormen en die mij afgelopen week hebben geholpen deze prestaties te leveren.

Stiekem ben ik re-te-trots op afgelopen week! Meer dan heftig maar wat heb ik genoten! Iedere dag anders, compleet verschillende verhalen, locaties en mensen, maar steeds weer uitspreken wat zo vaak onuitgesproken blijft! Wat een heerlijkheid! Wat ben ik een enorme bofkont dat ik mee mag genieten van zoveel liefde, mooie plekken en fijne mensen die oprecht met je willen delen. Wauw. Gewoon wauwwww. Niks anders dan liefde! Want liefde overwint alles!

Mensen vragen wel eens aan me wat het nu is, die band tussen mij en mijn bruidsparen. Is het puur zakelijk, vriendschappelijk, of misschien wel meer dan dat? Ik denk dat loyaliteit het beste omschrijft wat wij samen opbouwen.

Loyaliteit betekend voor mij dat je er ondanks verschillen of omstandigheden voor elkaar bent. Het is een zelfstandig naamwoord maar wel met een actie. Het zijn gedeelde ervaringen, gesprekken en momenten, die gedenkwaardig, betekenisvol en niet te vervangen zijn. Loyaliteit is geen blinde liefde. Het is een gevoel of een band die je niet voor lief kan nemen. Het betekent doorvragen als niemand anders dat doet of durft. Er zijn als iemand anders het af laat weten. Betrokken blijven als de interesse of de tijd verstrijkt. Loyaliteit betekent motiveren, enthousiasmeren of verontschuldigen omdat je elkaar na al die tijd vertrouwd. Loyaliteit is het delen van momenten die onomkeerbaar zijn en je hierdoor een rijker mens maken. Dat is wat ik voel met en voor mijn bruidsparen!

Mijn eye-openers deze week?

  • Drank tijdens de ceremonie is echt waanzinnig gezellig en sfeer verhogend
  • Ook al zeggen mensen op het laatste moment af, je blijft altijd over met het groepje mensen wat er écht toe doet!
  • Regen kan NOOIT een prachtige dag minder mooi maken!
  • Door lef te hebben en voor ogen te houden hoe je wil vieren kan je alles bereiken wat je wilt!
  • Als je stem behoorlijk wat te lijden heeft gehad deze week en je wilt hem opwarmen dat dat heeeel goed gaat door Mart Hoogkamer met Ik wil zwemmen (in Bacardi lemon) op repeat te zetten 🙂
  • 5x bruidstaart eten is echt niet goed voor me!
  • Ik ben geboren voor dit vak! 800% zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *