Om je vingers bij af te likken…

Jos & Mariët
24 oktober 2016
Bas & Joyce
29 oktober 2016
Jos & Mariët
24 oktober 2016
Bas & Joyce
29 oktober 2016

Ja ik wil… Nog een stukje

Van strak en modern tot romantisch met ruffles en kant. Van klassiek ivoor tot knalrood. Nee, we hebben het niet over de keuzes in bruidsjurken maar van de bruidstaarten! Want er is net zoveel keuze in taart als er is in jurken en dat kan best overweldigend zijn. Daarom geven we jullie graag een aantal tips bij het kiezen van jullie ultieme bruidstaart.

Eigenlijk zijn er maar twee belangrijke aspecten voor een bruidstaart: hij moet fantastisch smaken en net als jullie die dag, er prachtig uit zien. Maar waar begin je? Hoe kiezen we een taart die bij ons past?

Zoals jullie uiteraard in andere tip blogs hebben gelezen is het belangrijk om je eerst te oriënteren. Maar voor je het internet op duikt en overdonderd raakt door de mogelijkheden begin met het inbeelden jullie dag.
Hebben jullie een thema?
Is er een bepaalde stijl (bv modern, vintage, speels) of kleur die de rode draad is in jullie dag? Een moodboard maken van jullie dag kan hierbij helpen.

Zodra jullie dat voor ogen hebben is het zoeken naar bruidstaarten die jullie aanspreken een stuk makkelijker.

Praktisch tip:
Maak een apart Pinterest bord aan voor jullie bruidstaart. Dat houdt het lekker overzichtelijk.

Hoe vinden we een bakker die onze bruidstaart kan realiseren?

Als jullie een beeld hebben van de soort bruidstaart die jullie willen, is het belangrijk om een geschikt persoon te vinden die dit uiteindelijk ook voor jullie kan maken. Ga op internet op zoek naar bakkers of bedrijven. Bekijk hun portfolio goed.

Spreekt de stijl jullie aan? Staan er taarten op hun website die veel met jullie wensen overeenkomen? Zo ja, neem dan contact op voor een bruidsproeverij!

Eerst proeven? Natuurlijk eerst proeven!

Mijn gouden tip is om altijd een bruidsproeverij te boeken. Jullie bruidstaart moet jullie en jullie gasten verrassen en blij maken, de taart moet stralen en onderwerp van gesprek zijn. Maar bovenal fantastisch smaken! En daar kom je natuurlijk maar op één manier achter: door te proeven.

Informeer bij de bakker of jullie datum nog vrij is en maak een afspraak voor een bruidsproeverij.
Maar wat mag je dan verwachten van een bruidsproeverij?

De meeste bakkers bieden de mogelijkheid tot een proeverij, vaak tegen een kleine prijs. De traditionele bruidstaart is veelal opgebouwd uit 3 lagen biscuit of cake met daartussen 2 lagen vulling. Bedenk voor de proeverij welke smaken jullie lekker vinden en welke goed in jullie trouwseizoen passen.

Zijn jullie bijvoorbeeld dol op After Eight koekjes en trouwen jullie in het najaar? Dan is een combinatie tussen Chocolade Cake en Lemon Curd echt een aanrader. Houden jullie van rood fruit en trouwen jullie in de zomer? Dan is een combinatie van Luchtige Vanille en Citroen Biscuit met frisse Frambozencréme en MonChou een fantastisch lekkere keuze. Zo kun je eindeloos spelen met smaken maar het belangrijkste blijft: wat vinden jullie lekker?!

Vraag de bakker om tijdens de proeverij jullie favoriete smaken te serveren. Natuurlijk kan de bakker jullie helpen bij het maken van keuzes in zalige smaakcombinaties.
Tijdens de proeverij bespreken jullie je wensen met de bakker. Geef duidelijk aan wat jullie ideeën zijn maar ook wat jullie budget is, dan kan de bakker jullie helpen in de keuzes en mogelijkheden. Als jullie alle details hebben doorgesproken dan zal de bakker jullie na de proeverij voorzien van een offerte.

“Ja ik wil…” (nog een stukje)

Was de proeverij een succes? En hebben jullie vertrouwen in de skills van de bakker om jullie bruidstaart te realiseren? Gefeliciteerd! Jullie zijn geslaagd voor jullie bruidstaart. Kan die ook weer van het lijstje af 😉

Er zijn altijd een aantal vragen die ik een bruidspaar vooraf en tijdens een proeverij stel. Probeer bij het oriënteren antwoord te geven op de volgende vragen:

  • Hebben jullie een thema, sfeer of kleur die terug komt in de hele dag?
  • Wat is jullie budget? Een basis bruidstaart op maat begint bij € 5,- per persoon. Hoe uitgebreider de decoratie, hoe duurder de taart.
  • Op welk moment snijden jullie de taart aan en hoeveel gasten zijn er dan aanwezig?
  • Willen jullie je avondgasten ook iets zoets serveren?
  • Gestapeld of los op een taartstandaard?
  • Welke vorm spreekt jullie aan? (bijvoorbeeld vierkant, rond, zeshoekig)
  • Willen jullie bloemen uit het bruidsboeket terug laten komen in de bruidstaart? Zo ja, willen jullie dan echte bloemen of suikerbloemen?
  • Hebben jullie samen iets unieks wat jullie terug willen laten komen in de taart? Van jullie achternaam, plaats waar jullie elkaar hebben ontmoet tot hobby’s.
  • Weinig gasten maar jullie willen wel een 4 laags taart? Vraag de bakker om dummies te gebruiken. Hetzelfde effect maar kosten besparend en jullie hoeven niks we te gooien

Last but not least: Budget tips…

Less is more

Uitbundige decoratie met een waterval aan handgemaakte suikerbloemen maken een bruidstaart best prijzig. Met een kleiner budget is een strakke taart met 1 of 2 grotere suikerbloemen een goede optie.

Hebben jullie voldoende aan een 2 laags bruidstaart maar bang dat dit zo klein oogt? Kies voor een mooie hoge taartstandaard en kleed de tafel waarop de bruidstaart staat leuk aan met bijvoorbeeld een bloemstuk welke ook tijdens jullie ceremonie is gebruikt en een paar kaarsen.

Echte bloemen kunnen worden verwerkt op een bruidstaart. Dit is vaak goedkoper dan suikerbloemen. Vraag de bakker naar de mogelijkheden want niet iedere bakker werkt met echte bloemen.

Kies voor een sweet table. Hiermee combineer je aankleding en budget! Een sweettable kan bestaan uit een kleine bruidstaart (voor het aansnij moment) met daarbij cupcakes, macarons en cakepops. Iedere gast kan kiezen wat hij/zij lekker vind en dit is vaak goedkoper dan een grote bruidstaart.

’s Middags taart en ’s avonds? Verras je avondgasten met mini cupcakes. Feestelijk gepresenteerd op etageres is dit een mooie zoete opening voor jullie feest.

Wie is Cake and More

Annemieke Dekker is de creatieveling achter dit mooie bedrijf! Onlangs zelf getrouwd, nog bovenop die roze wolk en vastberaden om heel Nederland te laten smullen van haar heerlijke taarten…

Annemieke in een paar steekwoorden?
uiterst perfectionist- zeer creatief – puur oprecht – heerlijke spraakwaterval – mega enthousiast – super behulpzaam – lief meedenkend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *