Nooit meer… – Tintelend Trouwen

Nooit meer…

Van BABS op hakken tot BOERIN op laarzen
24 september 2019
Trouwbeleving 15 maart 2020 te Landgoederij Bunnik
13 januari 2020
Van BABS op hakken tot BOERIN op laarzen
24 september 2019
Trouwbeleving 15 maart 2020 te Landgoederij Bunnik
13 januari 2020

Nooit meer…

Nee niet schrikken! Het is niet dat ik er mee stop.
Ik doe het gewoon nooit meer…

Van te voren maak ik me namelijk zo druk. Heb ik wel de juiste klemtoon? Geef ik wel de juiste feeling mee?
Verstaan ze me wel? En vooraf; voldoe ik juist nu wel aan de verwachting die een bruidspaar van mij heeft?

Wat zullen al die vloeiend Engels sprekende gasten van mijn uitspraak vinden? Zou ik wel snel genoeg mijn Nederlandse gedachten kunnen omzetten in het Engels zodat de grap, de ongeplande interacties of spontane opmerkingen niet als een soort mosterd na de maaltijd voelen?

De gedachten buitelen als een toverballen automaat door mijn hoofd. Dus ik besluit voor mezelf het nooit meer te doen. Ik besluit alleen nog Nederlandse ceremonies te voltrekken. Zo. Die staat. Punt.

En toen kwam het berichtje van Nikki de Lang Weddings & Events: ‘Mariel, ik heb voor jou echt de perfecte match! Ze zijn zoooo leuk! Zo lief, zo verliefd, zo geliefd! En topsporters! Oh ja… (#stilte)… en ze willen een Engelse ceremonie!

Ik zal eerlijk met jullie zijn; Daar waar mijn hart al sprongetjes begon te maken zakte de moed gelijk diep weg in mijn schoenen toen ik ‘ceremonie in het Engels’ hoorde. Mijn nieuwsgierigheid was natuurlijk wel aangewakkerd en al speurend op Google bevestigde het wereldwijde web mijn vermoeden:
Dit ging gewoon over DE veldrijders Lars van der Haar en zijn bizar mooie Lucy Garner…

Vanaf dát moment ging ik de strijd aan met mijn hoofd! Mijn gevoel had namelijk al gekozen. Durfde ik schaamteloos imperfect te zijn? Had ik genoeg in mij om hun gevoel te vertalen in een compleet Engelse ceremonie met minimaal 50% Britse gasten, bekende topsporters, een kanjer van een weddingplanner en waanzinnige leveranciers om me heen?

‘Nooit meer…’ zei mijn hoofd, ‘Ga ervoor…’, zei mijn gevoel!
Vanaf het moment dat we bij mij in de tuinkamer bij de openhaard elkaar voor het eerst zagen wist ik dat mijn gevoel zou overwinnen! We hadden zoveel raakvlakken! Hun topsport in combinatie met de ambities van onze Sofie (schaatser op hoog niveau), hun passie voor hun vak maar vooral hun liefde voor elkaar was waanzinnig!
Ons gesprek was een vloeiende mix van Nederlands en Engels, van veelzeggende blikken en enthousiaste ogen. Het vuur werd aangewakkerd, de pijlen tussen ons drieën schoten raak en met elkaar voelden we dat er een hele waardevolle periode aan zat te komen!

Vanaf dat moment waren de lijntjes kort. Als Lars op de TV was zaten wij met z’n vieren aan de beeldbuis geplakt en andersom leefden zij enorm mee met trainingen, onderzoeken, en wedstrijden van Sofie!
We deelden gevoel, ik mocht binnenkomen in hun huis en hart en het voelde in alle opzichten goed. Hardop sprak ik uit dat ik blij was dat ik mijn ‘nooit meer’ mindset had laten gaan.

Tijdens het schrijven schoof ik de ‘stemmetjes’ aan de kant, voelde me zeker en overtuigd dat ik dit ging rocken. Maar eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik stond te trillen als een rietje op het moment dat de ceremonie bijna ging beginnen.
Ik hoorde het prachtige Britse accent om me heen, het nette (soms zelfs bekakte Engels) en terwijl mijn oksels natter werden dacht ik; Waarom doe ik mezelf aan? Waarom heb ik niet vastgehouden aan mijn NOOIT MEER- statement?

Gelukkig bibberde de bruid nog iets harder, was het gevoel van vertrouwen wat ik kreeg van de lovebirds en hun gasten zo warm dat het mijn zenuwen liet verdwijnen. Ik voelde wat ik vertelde, kon me gaandeweg ontspannen, genoot van de verassingen die ze voor elkaar hadden en door de blikken op de gezichten van de gasten wist ik dat ik ook in het Engels kon raken!
De tranen vloeide rijkelijk, de liefde vierde hoogtij en vanuit zoveel verschillende plekken op de wereld vierden we de liefde in het prachtige Bunnik!

‘Nooit meer’… dacht ik toen ik klaar was. Maar na alle veren die ik daarna in mijn achterste gestoken kreeg weet ik het niet meer. Want dit was namelijk één groot feest van liefde & leven. Van enthousiasme & geluk. Van Nederlands & Engels… Ik realiseer me weer dat er voor de taal van liefde eigenlijk geen verschillende uitspraak bestaat, het is een taal die moet je vóelen!

Even just writing this brings tears in my eyes again. Thank you so so much for making our day incredible. I know you were nervous about doing it in English but believe me, you were amazing!! Everybody came to us and said how incredible you were. The words, stories and memories you brought up were so personal and special and just what we wanted! We cried with emotion but also with laughter! So special. Thank you Marielle xxx

Lucy

Wauw Mariëlle wauw. Woorden schieten ons te kort om jou te bedanken voor je prachtige ceremonie. Hij was beter dan onze stoutste dromen! Nu snap ik eindelijk wat je altijd heb gezegd. Hoe enorm emotioneel het allemaal is. We zijn zo blij dat jij ons verhaal hebt verteld. Niemand had dat ooit beter gedaan! Je bent geweldig! Dankjewel! Lars en Lucy van der Haar

Lars

Lieve Lars en Lucy

Enorm bedankt dat jullie vanaf het begin het vertrouwen in mij hadden. Voor de manier waarop ik onderdeel mocht zijn van jullie liefde! Dank voor al die lieve mensen die jullie om je heen hebben en die stuk voor stuk ook onderdeel werden van mijn geluk! Wat was het heerlijk om na de ceremonie gelijk met elkaar de telefoons erbij te kunnen pakken en de huidige stand in de Tour de France te checken, om confetti uit de hemel te voelen op het moment dat we met dikke knuffels afscheid namen.
Dank jullie wel voor ons fijne contact ook nu jullie mooiste dag achter de rug is, voor de fantastische ritsbroeken die Sofie een paar weken geleden van jullie kreeg…
Wij blijven jullie volgen op TV maar weet dat jullie voor altijd in ons hart zitten! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *