WINNAAR DWA2015 TROUWAMBTENAAR – Tintelend Trouwen

WINNAAR DWA2015 TROUWAMBTENAAR

Nominatie Dutch Wedding Awards 2015
26 november 2015
Richard & Patricia
12 december 2015
Nominatie Dutch Wedding Awards 2015
26 november 2015
Richard & Patricia
12 december 2015

Minimaal 15x per dag kijk ik de iPhone filmpjes die gemaakt zijn aan tafel 13. Ik knijp mezelf nog een keer terwijl ik een diepgaande relatie heb met mijn telefoon die de hele dag tringt, bliept en trilt! Nog steeds is het ongelofelijk… en de winnaar in de categorie Trouwambtenaar/Ceremoniespreker van de Dutch Wedding Awards 2015 is geworden …. TINTELEND TROUWEN!

LuzDWA2015winnaars-004

Na heel lang twijfelen of ik me überhaupt in wilde schrijven voor de DWA2015 drukte in op de knop en was mijn aanmelding hiermee een feit. Vanaf dat moment begonnen de kriebels!
Voor mijn gevoel had ik namelijk een nominatie hoog te houden. Maar gesterkt door de gedachte dat je meer wint door uit je comfortzone te stappen, ben ik me gaan voorbereiden.

Per vraag 2500 tekens als antwoord. Tekens? Dat moest vast een foutje zijn. Maar Danielle van de NTBO verzekerde me dat het GEEN foutje was. Ok, verhaal inkrimpen, terug naar de essentie.

Vele vragen werden gesteld en vooral ook de ‘zakelijke’ kant was een onderdeel van de aanmelding. Want dat is wat de DWA doet; ze bekijken/beoordelen het hele totaal pakket! Offerte, factuur, voorwaarden en zeker ook de promo die zo geweldig is gemaakt door videograaf Jan Persoon stuurde ik in, want dat geeft in 1 minuut weer wat ik met liefde doe…

Én 3 voorbeelden van afgelopen jaar mocht ik gebruiken. Ik gebruikte hiervoor het verhaal van E&M, zij trouwden eerst op sloffen en in hun huispak om 900u in de ochtend om vervolgens ’s middags op een prachtig kasteel hun ja-woord inhoud te geven. Beiden geloofden zij in liefde, maar deze vorm van liefde hadden zij nog niet gekend voordat ze elkaar tegen kwamen.

IMG_9755 2

 

Ook het verhaal van M&L, over hun sprookje in Toscane gebruikte ik. Over hoe snel liefde zich kan ontwikkelen als je de juiste persoon tegenkomt. Dat je door die persoon kan reiken aan je hoogste dromen. En als je dat op een magische plek met de liefste mag vieren, inclusief de mensen die je mist, maar met opa en oma speciaal overgekomen uit Peru… Dan is dat bijzonder, heel bijzonder!

Het moment waarop alles letterlijk in het water viel tijdens de trouwdag van R&M, heb ik ook gebruikt. Bij hun vóelde ik namelijk dat de inhoud belangrijker is dan alles er om heen. Wederom hadden ze het lef om te genieten, hun hart te volgen en samen er voor te gaan. Hun moment had niet mooier kunnen zijn.

En dan is het afwachten…. Is het voldoende? Is het onderscheidend? Heb ik in die 2500 tekens per vraag duidelijk uitgelegd waar ik voor sta? Wat mijn passie is en hoe ik hier vorm aan geef? Op 20 november zouden we het te weten komen.

Nominatie

Die dag moesten we aangeven waar je zou zijn… maar of en hoe laat ze zouden komen was natuurlijk een verrassing. Dus toen Sofie om 745u riep; “Daar komen ze!”, schrok ik me rot… ik zat nog met nat haar in een wrong zonder make-up in mijn badjas aan de ontbijttafel. Gelukkig riep ze er snel achteraan; “GRAPJE!” ….

Uiteindelijk, toen ik alle hoop had opgegeven ging de deurbel om 1830u. YEAHHHH!!!! Als allerlaatste van de totaal 43 genomineerden werd ik wederom verrast met een nominatie. Wat was ik ongelofelijk blij!

De jury

Op 3 december mocht ik in Amsterdam voor de jury verschijnen. De opdracht luidde:
In maximaal 25 minuten mag je de jury uitleggen waarom jij Trouwambtenaar van het jaar zou moeten zijn. He tis het moment waarin je alles nog kan zeggen of kan laten zien, wat je eerder wellicht niet in je inschrijving hebt gedaan. Het is jullie moment, die je in mag vullen zoals jullie willen!

Wat lief dat Max van Field of Dreams Academy mijn presentatie met me wilde voorbereiden. Hij kent me als trouwambtenaar, als mens (en inmiddels hoop ik ook als vriendin). Gesterkt door het vertrouwen van de mensen om me heen stond ik voor de jury.
Blik en Bloos Fotografie

“Ik ruik de geur van lekkere hapjes… Zie de liefste om me heen…
Wat zit ik te genieten in mijn trouwjurk. Wie had ooit gedacht dat ik die slanke jurk met open rug 12,5 jaar later nog zou passen. Ik kijk opzij…. Zie onze trotse ouders… en terwijl ik Ruuds hand zoek zie ik de verwachtingsvolle gezichtjes van Lotte en Sofie (onze dochters)! Zij gaan ook trouwen vanavond…. met ons…. “

Hiermee startte mijn presentatie; ons verhaal over hoe ik me op dát moment realiseerde hoe graag ik met de liefde wilde werken. Ik heb mijn presentatie de inhoud gegeven die ik ook gebruik bij de verhalen van bruidsparen; persoonlijk, met veel details, met enthousiasme, ontroering en grote glimlachen. Met herkenning, interactie en vooral door de kern raken… dat was mijn bedoeling.

Stationary

Mijn mooie stationary gemaakt door 1000 en 1 boeken, gekalligrafeerd door The Sparkle Company was mee, mijn moodboard met daarop allerlei foto’s, lieve quotes van bruidsparen/ berichtjes/ appjes stond als een huis. Op deze manier kon ik toch veel van mijn bruidsparen meenemen, want het liefst had ik hun de presentatie laten geven!

Was het voldoende? Had ik het niet toch anders moeten doen? Was het wel positief dat er een jurylid mijn tissuedoos nodig had? Wat een onzekerheid. Aan de andere kant probeerde ik het rationeel te benaderen; dit is wie ik ben en waar ik voor sta! Wat succes heeft, en waar bruidsparen dankbaar voor zijn. Dit is het.. niets meer en niets minder! Maar mijn gevoel hoopte op meer…

En dan leef je toe naar 8 december. Je durft niet te hopen… In mijn dromen hoorde ik stiekem; “En de winnaar is……*tromgeroffel* TINTELEND TROUWEN!!!!! Maar ja, dan werd ik wakker…

Ondertussen ging mijn werk als BABS door, mocht ik in het afgelopen jaar bijzondere huwelijken voltrekken die me meer opgeleverd hebben dan welke award dan ook, zijn de lieve reacties van bruidsparen en hun gasten meer waard dan welke prijs, en is het vertrouwen wat mensen mij geven onbetaalbaar. En toch…. Eerlijk is eerlijk… hoop je ook dat een jury dit ziet!

Het moment

Na een enorme leuke kennismaking (en een bevestiging toen ze op de weg terug waren en vanuit de auto belden want ze hadden echt geen twee weken nodig om erover na te denken… YESSS) kwam Diana van Divanas. Niet zo lang geleden mocht ik haar trouwen, nu deed ze mijn make-up en haar gedaan. Mijn jurk ging aan en met z’n 12-en (!!!) gingen we op pad. Op naar Studio 21 te Hilversum!

En als dan het tromgeroffel gaat… heel tafel 13 (ja je gelooft het niet… tafel 13!!!) zijn hart in zijn keel heeft en uiteindelijk de naam Tintelend Trouwen wordt genoemd, dan kan ik echt niet beschrijven wat er door je heen gaat. Met mijn liefste Ruud, onze liefste dochters, meest geweldige ouders, tofste vrienden, beste collega/vriendin (Bianca van Trouwen met Gevoel) én het bruidspaar uit Toscane dit moment beleven…. Is echt FANTASTISCH!!!

Terug aan de tafel kwamen de tranen. Tranen van geluk. Van dankbaarheid. Van trots. Van ongeloof. Van blijdschap. Wat een bekroning om dit na 2 jaar (!!!) zelfstandig BABS in ontvangst te mogen nemen!

LuzDWA2015winnaars-005
LuzDWA2015winnaars-006

Maar graag (heel graag) wil ik benadrukken, dat ik de prijs in ontvangst heb genomen namens ALLE babsen die zich met hart en ziel inzetten om het verhaal van bruidsparen op hun manier te vertellen.

WIJ SAMEN zorgen ervoor dat dit moment van de dag een onvergetelijk moment wordt. Geen standaard praatje maar puur, vol en oprecht. Omdat dat is wat hun liefde verdient!
Niet alleen Tintelend Trouwen doet dat, nee dat doen er velen. Namens jullie allemaal heb ik de prijs in ontvangst genomen, want feitelijk verdienen we hem allemaal. Wij maken MET ELKAAR trouwen echt leuker!
Dit had ik graag uitgesproken op het podium, maar daar was in deze editie geen tijd voor beschikbaar. Hierbij alsnog…

En dan de dag erna… dan wordt je pagina ruim 53.000x (!!!) bekeken, kan ik niet 5 minuten lang niet op mijn telefoon kijken, want dan is ie ontploft van de veeeeeeeeeele lieve lieve berichtjes van vrienden, collega’s, bruidsparen, gasten van bruidsparen, buren. Lieve telefoontjes, lieve bezoekjes… Belt de krant en de radio…. Werkelijk één grote wolk….

En weer knijp ik mezelf even… het is echt. THIS IS REAL:
WINNAAR DUTCH WEDDING AWARDS 2015 IN DE CATEGORIE TROUWAMBTENAAR / CEREMONIESPREKER

Mijn dank gaat uit naar:
♥ Mijn man Ruud, op wie ik als 14-jarige verliefd werd en dit nog steeds ben én omdat ik in hem de liefde vond die ik iedereen gun…
♥ Lotte & Sofie, onze liefste/leukste/grappigste/mooiste/geweldigste dochters die mijn hebben aangespoord om mee te doen en vanaf dat punt een rotsvast vertrouwen hebben gehad dat ik met deze prijs naar huis zou komen.
♥ Mijn ouders die mij de kunst hebben geleerd om op de meest oprechte manier lief te hebben en de kleine dingen in het leven te koesteren
♥ Alle bruidsparen die mij het vertrouwen hebben gegeven om hun verhaal te mogen vertellen. Zonder jullie openheid, mooie verhalen en liefde stond ik hier nu niet. Voel je aangesproken, stuk voor stuk!
♥ Mijn geweldige vrienden waar ik in het hoogseizoen véél te weinig tijd voor heb (XOXO)
♥ De vele nieuwe contacten die ik heb opgedaan met collega’s, overige leveranciers uit de trouwwereld en deuren die dat hebben geopend. Thanks you all, samen maken we de trouwwereld mooier!
♥ In het bijzonder ten aanzien van mijn inschrijving: Jan Persoon, Luther Fotografie, Mooi klein Fotografie, 1000 en 1 Boeken, The Sparkle Company, Field of Dreams Acadamy, Bruidsparen: Tim & Jori, Remco & Monique, Elon & Mariska, Max & Leoni
♥ De Nederlandse TrouwBranche Organisatie voor het organiseren van deze prachtige Dutch Wedding Awards; een initiatief waarmee jullie leveranciers belonen uit de trouwbranche die zich met hart en ziel inzetten voor bruidsparen en hun gasten. In het bijzonder Danielle, Maartje, Liz & Tamara wil ik bedanken voor hun organisatie!
♥ Voor het vastleggen en vereeuwigen van de bekendmaking van de nominatie en de jurypresentatie Blik en Bloos Fotografie en voor prachtige beelden van de uitreikingen La Luz Fotografie en Heikoop Media!
♥ De juryleden (Hans, Rudolph & Dominique) in de categorie Trouwambtenaar/Ceremoniespreker 2015; Dank voor jullie tijd & inzet maar bovenal bedankt dat jullie zagen waar ik voor sta!

LuzDWA2015winnaars-060

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *