Nominatie Dutch Wedding Awards 2015

Jeffrey & Annet
25 september 2015
WINNAAR DWA2015 TROUWAMBTENAAR
10 december 2015
Jeffrey & Annet
25 september 2015
WINNAAR DWA2015 TROUWAMBTENAAR
10 december 2015

Vrijdag 20 november

Vandaag komen ze langs… of niet….
Zal ik me aanmelden? Of niet?
Dat is de vraag die me al een aantal weken bezig hield. De Dutch Wedding Awards 2015. Voor iedereen uit de trouwwereld een bekend begrip.
Het is ‘dé Nederlandse vakprijs voor trouwspecialisten’!

“De Dutch Wedding Awards is een initiatief van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie en belonen leveranciers uit de trouwbranche die zich met hart en ziel inzetten voor bruidsparen en hun gasten”

Vorig jaar was ik net een jaar als zelfstandig trouwambtenaar aan de slag. Geen beter moment om mijn ‘bedrijf’ eens onder de loep te laten nemen door een onafhankelijke jury.
Naast het feit dat je kans maakt om bekroond te worden met de titel, ontvang je met deelname ook een beoordeling en feedback over jouw bedrijfsvoering van een onafhankelijke vakjury.
“Het geeft u de kans om op een andere manier naar uw bedrijf te kijken!”

Vorig jaar had ik niets te verliezen, alleen maar te winnen. Want ja, ik kijk graag kritisch naar wat ik doe en waar ik voor sta. Dat ik toen genomineerd werd had ik dan ook totaal niet aan zien komen. ‘Ik was nog maar zo kort in de branche… Anderen waren toch veel beter?’. Toch werd de nominatie een feit.

DWA2014TintelendTrouwenOp de avond van de uitreiking mocht ik de titel niet mee naar huis nemen, maar ik voelde me een winnaar:  Zoveel gezien en geleerd, een geweldige gala-avond in de Laurenskerk in Rotterdam met de liefste om me heen…
Zoveel vreugde bij mijn collega’s die wél met de titel naar huis gingen…
Ik voelde me bevoorrecht om hier onderdeel van te mogen zijn.

Maar ja, wat doe je dan het jaar erop?
Ik voelde me onzeker… wat als ik nu niet genomineerd zou worden? Die kans is natuurlijk groot… Hoe zou die teleurstelling voelen? Durf ik dat wel?
Aan de andere kant, in het afgelopen jaar is Tintelend Trouwen zo enorm gegroeid… het verdient een kans om mee te doen!
Dus ik zette mijn onzekerheid en angst opzij, kroop uit mijn comfort-zone en heb me aangemeld. Hup klik op de knop en ik kon niet meer terug!

Boy o boy, wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!
Hart (d=t) werken werd beloond, want uiteindelijk stonden Maartje en Marijke van de NTBO met hun gouden ballonnen én een nominatie op de stoep.

Vorig jaar dacht ik een toespraak te kunnen schrijven op het moment dat je verrast zou kunnen worden. Nou dat werkte dus niet. Twitter en facebook stonden roodgloeiend en iedere keer piepte mijn laptop weer als er een collega uit de trouwbranche was genomineerd. Dat ging ik dit jaar heel anders doen!
Dus een dagje quality-time this year met mijn moeder! Goede afleiding, gezellig (alhoewel het soms leek alsof ik een date had met mijn telefoon)… en ondertussen kriebelde het in mijn buik! Je durft echt niets te verwachten maar je hoopt het zo enorm…

‘Mam, ik feliciteer je nu vast’, zei mijn Sofietje voordat ze weer naar school ging. ‘Ik weet namelijk zeker dat ze komen, en dan heb ik je mooi als eerste gefeliciteerd!’.

Maar om 1515u was er nog geen enkele trouwambtenaar bekend gemaakt!
Rond een uur of 4 zag ik dat mijn collega BABS Martine van Muzikaal trouwen was genomineerd! Direct feliciteerde ik haar via het web!
En even later feliciteerde ik ook Jacomien van Van Ver Trouwen. Ook zij mocht een mooie nominatie in ontvangst nemen! Wauw, wat gunde ik het ze van harte!

Maar… het verkleinde wel mijn kansen…. Er waren veel inschrijvingen van BABSEN dit jaar. Het was inmiddels bijna 18.30u en er waren nog twee bekendmakingen te gaan. Precies op dat moment werd er nog een locatie bekend gemaakt…. Dus nog 1 bekendmaking… dat moest een BABS zijn….
‘Helaas mam, het zit er niet in dit jaar…’, zei ik tegen m’n liefste moeder die er nog steeds was.

Maar mijn zin was nog niet uitgesproken of de bel ging.
Het zal toch niet echt…?
Het zal toch niet een of andere collectant zijn…?
Heel voorzichtig stak ik mijn hoofd om de hoek richting de voordeur. En daar zag ik een tros gouden ballonnen!!!!!

De hele straat heeft het wellicht gehoord! Het wachten werd meer dan beloond!!!!
Champagne werd opgetrokken, de confetti lag overal, tranen van geluk, en een telefoon die alleen maar pingelde van alle mensen die inmiddels online hadden gelezen dat ook Tintelend Trouwen was genomineerd!

Foto: Marijke van Suijdam

IMG_2956

Mails, kaartjes, bezoekje, bloemen, telefoontjes, berichtjes via Social Media, lieve woorden, berichten in de krant, kabelkrant… werkelijk ongelofelijk leuk om te zien hoe iedereen meeleeft.

Wederom is mijn nominatie een bevestiging dat ik de juiste koers vaar. De reacties van mijn bruidsparen blijven altijd het belangrijkste voor mij. Dat is mijn drive & passie. Altijd!
Dat een onafhankelijke jury dat ziet én de zakelijke en inhoudelijke kant van Tintelend Trouwen zo kan waarderen, dat maakt dat me trots… Apetrots!

Op 3 december mag ik mijzelf presenteren aan de jury en op 8 december wordt tijdens een gala in Studio 21 te Hilversum bekend gemaakt wie er met de titel ‘Trouwambtenaar/ceremoniespreker 2015’ naar huis mag!

Keep your fingers crossed!!!

Fotocredits: Marijke van Suijdam

Trouwambtenaar-ceremoniespreker_RGB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *