DRKS! Let’s celebrate! – Tintelend Trouwen

DRKS! Let’s celebrate!

27 september 2015 Trouwlala Event
25 augustus 2015
Remco & Monique
4 september 2015
27 september 2015 Trouwlala Event
25 augustus 2015
Remco & Monique
4 september 2015

Geen beter moment voor een interview met niemand minder dan DRKS! Vandaag vieren ze hun eerste verjaardag, vertellen ze alles wat je nog niet wist over hun sieraden, én hebben ze mooie aanbiedingen!

drks-amor-collection-small

 

The face behind DRKS
Mijn naam is Miriam Derksen en precies één jaar geleden heb ik DRKS gelanceerd. Ik run DRKS samen met Filip, mijn Zweedse lover. Sinds drie jaar zijn we samen, maar we zijn (nog) niet getrouwd. Hoewel Filip niets met fashion en sieraden had was hij wel degene die mij heeft gepusht om fulltime sieradenontwerpster te worden. Ik ontwerp al bijna 17 jaar sieraden, maar dit was altijd kleinschalig. Voor de kost was ik advocaat. Ik vond het een leuk beroep, maar bleef wel het gevoel houden dat ik liever fulltime met sieraden bezig wilde zijn. Het was erg lastig om de keuze te maken om te stoppen. Je geeft tenslotte al je zekerheden op, inclusief een goed salaris. Ik heb in het begin heel wat slapeloze nachten gehad, maar gelukkig weet ik inmiddels dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

We ontwerpen en produceren sieraden in Nederland. Een groot deel van de collecties zijn geschikt als bruidssieraden, sieraden voor de bruidsmeisjes, moeder van de bruid en bruiloftsgasten. We leveren onze sieraden aan (onder andere) bruidswinkels, maar ontvangen zelf ook bruiden in ons atelier en verkopen via www.drks.nl

DKRS
Oorspronkelijk werkte ik onder een andere naam, maar sinds een aantal jaar wordt deze naam ook gebruikt door een Amerikaans warenhuis. De nieuwe naam moest iets worden dat internationaal goed uit te spreken is en tegelijkertijd mijn persoonlijke stempel laat zien. Mijn achternaam (Derksen) vond ik te ‘boers’, maar de verkorte versie waar Filip mee kwam vond ik perfect bij mijn sieraden passen. Je spreekt DRKS uit als “DERKS”.

drks-exclusive-belle-bracelet-kopiedrks-amor-seven-bracelet-kopie

Passie
Ik maak al ongeveer 17 jaar sieraden. Het ontwerpen van sieraden is begonnen als hobby. Als tiener wist ik al precies wat ik mooi vond en wat niet en maakte ik veel kleding en sieraden zelf. Dat deze creaties niet altijd even fashionable waren maakte me niet uit. Ik wilde dragen wat ik zelf mooi vond. Op deze manier had bovendien niemand dezelfde items aan als ik had. Toen mijn moeder op een ochtend vroeg of ik écht met die neon oranje broek met wijde pijpen naar school ging antwoorde ik ‘waarom niet?’. En zo geschiedde. Als ik nu terugkijk snap ik die vraag van mijn moeder maar al te goed. Die broek was afstotelijk! Vooral in combinatie met mijn roze haar.

Handmade?
Alle sieraden van DRKS worden met de hand geproduceerd, hier in Nederland. We werken met getalenteerde dames die onze sieraden vanuit huis maken. Het is erg fijn dat we de productie op deze manier in eigen beheer kunnen houden. Op deze manier kunnen we onze hoge kwaliteitseisen waarborgen en daarnaast weten we zeker dat geen sprake is van uitbuiting of kinderarbeid in lagelonenlanden.

Own design?
Yep

drks-exclusive-belle-earrings-kopieBest ever?

Ik heb telkens weer een nieuwe favoriet, maar een item waar ik al sinds het begin gek op ben zijn de Royal Earrings. Ik kan zelf geen zware oorbellen dragen. In de praktijk kwam het er op neer dat ik vrijwel dagelijks knopjes in had, terwijl ik hangers ook mooi vind. Ik ben op zoek gegaan naar een manier om grote, rijk bezette oorbellen te ontwerpen die tegelijkertijd zo licht zijn als een veertje én een goed draagcomfort hebben.

Dat is gelukt! De grootste Royal Earrings uit de collectie wegen slechts 8 gram (de kleinste wegen nog geen 2 gram). Missie geslaagd! Grote oorbellen zonder hangende oorlellen!

Custum made?
Bruiden kunnen samen met ons een uniek sieraad/haaraccessoire of ceintuur ontwerpen. We nemen alle tijd en komen dan samen tot het perfecte sieraad. Het is ook mogelijk om een stukje sof uit de bruidsjurk te verwerken in een sieraad.

drks-bruidssieraden-2 - kopie

 

Personal contact?
Een groot deel van onze verkoop gaat via verkooppunten en onze website. Via deze kanalen heb ik daardoor weinig persoonlijk contact met bruidsparen. Wel adviseer ik veel via mail en telefoon. Wanneer bruiden graag langs willen komen in ons atelier in Nijmegen is dit altijd mogelijk. Dat vind ik het leukste! De bruid (en natuurlijk de moeder, vriendinnen en bruidsmeisjes) kunnen alles op hun gemak passen en bekijken. We bieden altijd wat te drinken aan en praten eerst over de bruiloft en wat de wensen zijn van het bruidspaar. We nemen ruim de tijd voor bruiden, hoe druk het ook is. Het is erg fijn om een bruid een beetje te leren kennen voordat je iets adviseert. Ook vraag ik de bruid vaak om een foto van de jurk mee te nemen, zodat we iets kunnen maken of uitzoeken dat perfect bij de jurk past. Dat is natuurlijk belangrijk! Daarnaast staan we op een aantal grote bruidsbeurzen en evenementen. Dit is echt super leuk, omdat je dan persoonlijk contact hebt met bruidsparen.
Ik heb in het afgelopen jaar twee keer een custom made ontwerp gemaakt waar ik niet volledig achter stond. Dit was echt in het begin. Nu zou ik dat niet meer doen. Ik wil alleen items afleveren waar ik zelf volledig achter sta. Dit geldt ook voor de sieraden uit de standaard collecties. Elk item wordt afzonderlijk gecontroleerd voordat ze worden verzonden. Ik denk dat dit ook wel met mijn perfectionisme te maken heeft. Ik wil niet het risico lopen dat er iets wordt verstuurd dat niet 100% in orde is.

Dreams
Oeh, dat is een moeilijke vraag! We zitten nog steeds in een achtbaan en werken zo hard we kunnen (7 dagen per week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat). Ik zou iets minder willen gaan werken, zodat we privé iets meer tijd hebben voor elkaar, maar ook voor ons sociaal leven. Daarnaast is mijn grootste droom toch wel dat Maxima ooit een design van ons draagt en dat onze sieraden op een dag verkrijgbaar zijn bij Bijenkorf.

drks-bruidssieraden-collection-2 - kopieTips & tricks
Ik zou willen meegeven om goed voor ogen te houden dat jullie bruiloft ook echt “jullie” bruiloft wordt. Het moet de mooiste dag van jullie leven worden. Ik zie erg vaak dat (schoon)moeders dingen er doorheen proberen te drukken, terwijl de aanstaande bruid bepaalde dingen helemaal niet wil. Hetzelfde geldt voor het contact met leveranciers. Zorg ervoor dat je goed duidelijk maakt wat je van wie verwacht, zodat er op de dag zelf zo min mogelijk mis kan gaan.

Met betrekking tot sieraden zou ik aanraden om dicht bij jezelf te blijven, goed naar jouw jurk te kijken en advies te vragen wanneer je dat nodig hebt. Mocht je advies van ons willen, je bent altijd welkom bij een van onze verkooppunten of ons atelier in Nijmegen (op afspraak). Ook mag je ons altijd mailen op contact@drks.nl voor online advies (eventueel met foto van jouw jurk).

Als je dit interview zou omvatten in een sieraad, wat past er dan bij en waarom?
Ik denk dan meteen aan sieraden uit de Royal Felt Collectie, omdat dit de sieraden zijn waarmee DRKS zich onderscheid van andere merken. Ook komt mijn persoonlijkheid naar voren in deze sieraden, net zoals in dit interview!

facebook-drks-royal-felt-albertine-450x371

Psss, check gelijk de site w2ww.DRKS.nl voor de hele collectie én voor de aanbiedingen &gifts ter ere van hun 1ste verjaardag… Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *