Trouwen in je joggingbroek… – Tintelend Trouwen

Trouwen in je joggingbroek…

Johan & Annemie
5 september 2015
Frank & Nerena
11 september 2015
Johan & Annemie
5 september 2015
Frank & Nerena
11 september 2015

Stel: Je hebt de locatie van je dromen gevonden… je ziet het helemaal voor je.. Prachtige lange oprij laan, authentiek kasteel, mooie tuin om buiten te trouwen… En dan krijg je van betreffende gemeente te horen dat je GEEN eigen BABS mee mag nemen. Want dat accepteren ze niet in die gemeente! Het overkwam Mariska & Elon.

Vele van jullie zullen denken, dan zet je die wettelijke handtekening toch op een ander (gratis) moment? Maar ook dat was geen optie. 3 juni was namelijk een bijzondere dag voor het stel. Wettelijk en gevoelsmatig wilde ze alles op die dag laten plaatsvinden. Niet wetende hoe nu verder zaten ze bij mij aan de tafel. Gaandeweg ontstond er een geniaal, buiten-de-lijntjes, gek, gedurfd maar bovenal een fantastisch plan: Thuis in Almere het wettelijk huwelijk voltrekken (want in de gemeente Almere mag je thuis trouwen), en ’s middags in Kasteel de Essenburg de ceremonie van liefde en verbondenheid leidden! Dus op 3 juni zat ik om 7.45u in mijn joggingbroek in de auto op weg naar Almere! Dresscode; huispak / relaxmodus met hoog chili-gehalte! Bij het bruidspaar aangekomen was gelijk duidelijk dat iedereen zich hier goed aan gehouden had: gom met grijze korte joggingbroek en Ugg pantoffels, bruid in een roze huispak met slofsokken, gasten zonder make-up op badslippers én net wakker! De bode arriveerde om iets voor 9u keurig gekleed in een jurkje! Voordat ze binnenkwam hebben we haar uitgelegd waarom iedereen er uitzag zoals we eruitzagen! Ze had in elk geval iets te vertellen bij terugkomst op het gemeentehuis! We gingen we van start. Het bruidspaar had mij gevraagd om dit gedeelte leuk in te kleden, maar het vooral niet te bijzonder te maken. Het ‘mooie’ gedeelte zou immers ’s middags plaats vinden. Toch was ook dat moment (hoe kort en krachtig het ook was) een moment om te koesteren, te lachen en was toch ook al stiekem een moment om een traantje weg te pinken… Twee keer een volmondig JA om 9.15u door een bruid en een gom in een roze huispak en grijze Ugg pantoffels, gesteld door een BABS in een joggingbroek! :)) In plaats van een toost met champagne was er een heerlijk ontbijt met warme broodjes, jus d’orange & taartjes. Hopende dat iedereen er ’s middags iets feestelijker uit zou zien, ging ik op weg naar huis met een grote glimlach op mijn gezicht. Je moet toch alles een keer meegemaakt hebben… ’s Middags scheen de zon, het weer was prachtig en er kon buiten getrouwd worden! Ik zag de gasten (die ’s morgens nog in hun jogging liepen) er nu prachtig uitzien. Bij de bruid was het één grote gezelligheid, bruidsmeisjes die nog effe onder haar jurk kropen, laatste hand aan de make-up werd gelegd… ondertussen steeg de spanning! Hoe zou die korte grijze joggingbroek met Ugg Pantoffels er nu uitzien? Dat moment van zien was magisch! Je voelde de trots en het geluk! Zij hadden vast gehouden aan hun droom! 3 juni werd er wettelijk getrouwd en werd hun liefde vertaald in hun verhaal verteld in de tuin van het kasteel, door de BABS (lees mij) die ze er het liefste bij wilde hebben. Met wie ze van te voren dat persoonlijke traject waren ingegaan, met wie ze verdriet en geluk konden delen, en in wie ze het volste vertrouwen hadden om hun gevoel te verwoorden! Van joggingbroek naar toga, het past me beide als een jas! Mooi Klein  

“Lieve Marielle,

Het is nu al weer even geleden, maar wij herinneren onze dag en onze ontmoeting met jou nog als de dag van gisteren. Vanaf het eerste moment dat we bij jou aan de tafel zaten, wisten wij dat er maar één ambtenaar was die ons mooiste moment kon invullen. Wat ben jij een warme persoonlijkheid die oprecht gelooft in de liefde. Het maakt jou niet uit of we nu thuis in een joggingpakkie (jij inclusief haha) met pantoffels aan de ontbijttafel trouwen of dat we in een kasteel trouwen…of…dat je het allebei op dezelfde dag moet doen.

Meid, jij kunt toveren, jij maakt dromen waar, jij geeft woorden aan gevoelens die niet te beschrijven lijken en dat doe je met al jouw pure oprechtheid, liefde en enthousiasme.

liefs van Elon en Mariska”

Trouwen in je joggingbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *