Live Muziek bij jullie ceremonie! – Tintelend Trouwen

Live Muziek bij jullie ceremonie!

Richard & Patricia
12 december 2015
Jouw vermelding hier?
18 februari 2016
Richard & Patricia
12 december 2015
Jouw vermelding hier?
18 februari 2016

The Weddingsingers

Live muziek bij jullie ceremonie… oh boy oh boy,  I love it! Dus toen The Weddingsingers wilde bloggen op de site van Tintelend Trouwen zei ik daar natuurlijk direct JA op!

“Mi Buen Amor (My true love)
Somewhere out there
Als jij maar naar me lacht

One hand one heart
You to me are everything…

Dat zijn de titels van de lovesongs die op onze eigen trouwdag een speciale plek in de ceremonie hadden……
En zo is het allemaal begonnen.

We zijn zussen, opgegroeid in Drenthe, en al vanaf onze vroege tienerjaren neemt muziek een belangrijke plaats in ons leven in.
We begonnen in lokale bandjes waarmee we succesvolle optredens deden in heel de provincie, o.a. in het voorprogramma van de toen populaire Roberto Jacketti & the Schooters (van Erik van der Hoff). Zelfs deden we mee aan een talentenjacht voor bands bij NCRV Radio: Paperclip wat gepresenteerd werd door een jonge Dionne de Graaf en Sjors Fröhlich.
Voor onze band Inna Jiff schreef Janine zelfs een song, The Veiled Bride (de gesluierde bruid), niet wetende dat ze vele jaren later als zangeres van The Weddingsingers nog vele gesluierde bruiden zou toezingen.

Na de bandjestijd gingen we aanvankelijk onze eigen weg. Janine ging zang studeren aan het conservatorium en Lisette begon aan de studie Slavische Talen op de Rijksuniversiteit in Groningen een jaar later.
Voor Janine was het niet meer dan logisch dat haar zus Lisette een duet met haar zou zingen tijdens haar eindexamenconcert van het conservatorium in 1993.
Janine was sinds 1992 werkzaam als zangeres/actrice bij Joop van den Ende Theaterprodukties in de musical Cyrano. Ook speelde zij de rol van Evita als invaller voor Pia Douwes in de gelijknamige musical.
Lisette vloog inmiddels als stewardess bij de KLM en was weer iets dichterbij komen wonen.
Zo kwam het dat we weer vaker met elkaar konden zingen. We werkten met verschillende producenten op grote bedrijfsfeesten en evenementen. Zo zongen we bij de officiële opening van de Deltawerken, in het Gelredome voor de Postcodeloterij en stonden we samen in Carré tijdens een benefietconcert voor aidspatiënten.

In de zomer van 2000 trouwde Janine met Richard, bassist van de band waar ze als invaller had gewerkt in de zomer van 1995. Ze wilden hun 1e lustrum vieren met een bruiloft. Muziek heeft hen bij elkaar gebracht en daarom kozen ze met zorg de liedjes uit voor de ceremonie.

Mi buen amor…… mijn echte liefdeLisette en haar partner Bert kondigden net als Janine hun trouwplannen aan .

Zij kozen voor de nadagen van de winter. En toen zij begin maart 2001 elkaar het ja-woord gaven op Kasteel Wijenburg vroor het zelfs een beetje.
Het leek Janine en Richard een leuk idee om (schoon)zus en zwager te verrassen met een live-optreden tijdens de ceremonie. Janine zong, Richard speelde gitaar.
Het werd een mooie ceremonie! You to me are everything!

Dat was ook de aanzet om samen als The Weddingsingers te gaan optreden tijdens huwelijksvoltrekkingen.
In augustus 2002 zongen we tijdens onze eerste ceremonie op Landgoed Groot Spriel te Putten.Inmiddels hebben we heel wat bruidsparen, locaties, trouwambtenaren, fotografen, en videografen ontmoet tijdens de ceremonies waarop we zongen. En vloeiden er heel veel tranen.

Want wat een impact heeft muziek. En wat een mooie taak is het om de emoties van de bruidsparen te versterken door middel van muziek en teksten.
Zoveel mensen, zoveel wensen. Dus voor ons is geen enkele ceremonie hetzelfde.
Steeds opnieuw wordt onze repertoirelijst met zorg samengesteld, samen met de aanstaande bruidsparen.
We zullen er altijd alles aan doen om aan hun wensen te kunnen voldoen.
Daarin gaan we dan ook heel ver. Laatst had het bruidspaar een prachtig openingslied gekozen van een Amerikaanse singer-songwriter die in Nederland niet bekend is. Nergens konden we een orkestband vinden van het lied.
We trokken de stoute schoenen aan en stuurden de zangeres een bericht via Messenger. Zij reageerde daar zo mooi op. Zij was bereid ons de instrumentale versie van het lied toe te sturen (tegen een kleine vergoeding) omdat ze het een eer vond dat haar song gezongen zou worden tijdens een Nederlandse huwelijksceremonie.
Ook wijzelf kozen onze liedjes bewust.
Wanneer het live gezongen wordt is de impact nog groter. Want wij kunnen ons gevoel er in leggen. En dat brengen we vol passie over op het bruidspaar en de gasten.
Het is voor ons elke keer weer een feestje. We genieten er nog altijd evenveel van!”

Ben jij enthousiast geworden en wil je meer informatie? Kijk dan snel op de website van The Weddingsingers en maak kennis met Lisette & Janine!

1 Comment

  1. Interessant en leuk artikel! Live muziek tijdens je huwelijksceremonie brengt het geheel echt naar het volgende level 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *