Amor Vincit Omnia – Tintelend Trouwen

Amor Vincit Omnia

KaBoom! Vuurwerkshows
8 maart 2019
Rens & Esmée
15 juni 2019
KaBoom! Vuurwerkshows
8 maart 2019
Rens & Esmée
15 juni 2019

Het is vrijdagavond bijna 22u als ik nog wat app met de bruid. Ze vertelt me dat de trots over haar wangen loopt.

Ze heeft al zo vaak bedacht hoe het zou zijn als iedereen er is… roze flamingo’s in the pool, klinkende glazen tijdens de pizzaparty…

Al twee jaar plannen ze deze dagen. Nu is het zover! Het raakt haar diep van binnen…

Dit hebben ze maar mooi geflikt samen…

De Italiaanse Bruiloft van

Rens en Esmee

Als ik zaterdag aankom bij Il Defizio wapperen de prachtige lijstjes met mooie teksten me tegemoet! De laatste gasten, inclusief die heerlijke Rotterdamse oma van 83, rollen nog uit het zwembad en Joke van Bureau Cocoon komt me lachend en zwaaiend tegemoet! Wat een heerlijkheid om samen in het prachtige Toscane de liefde te mogen vieren!

Nog twee armen om me heen… deze keer van de handsome groom! Wat een waanzinnig pak! Hij straalt met zijn bruine kop maar ook zie ik spanning in zijn ogen! Onrustig schuifelt ie van plek naar plek, rookt nog ‘n sigaretje en kijkt verwonderd om zich heen. Via trapjes links en rechts, hoekjes om en hoger kom ik bij de bruid.

Onze ogen ontmoeten elkaar, onze handen vinden elkaar en ik kan alleen maar zeggen: WAUW!
Deze jurk is voor haar gemaakt! We liflaffen wat en ineens zijn onze beiden ogen vochtig… Het gebeurd en het is goed! We zeggen even niks maar de stilte is alleszeggend. Het is intens en liefdevol tegelijk!

Met het prachtige uitzicht op de Toscaanse heuvels gaan alle gasten inmiddels staan! Vol verwachting kijken we hoe de bruidegom en zijn trotse moeder aankomen lopen. Luid applaus, warme blikken en groots geluk!
Dan start de muziek van Il Divo. De zware klanken komen rechtstreeks binnen in mijn hart en ook ik voel spanning. Daar komt ze, in al haar schoonheid aan de hand van haar vader naar beneden. Samen lopen ze langs het zwembad omhoog terwijl bij de meeste gasten tranen in hun schoot vallen!

We zijn er allemaal stil van! Snel slik ik de brok in mijn keel weg en met de warme Italiaanse zon in mijn rug vertel ik hun verhaal! Over prille liefde en eindeloos geluk! Over knagende onzekerheid en dankbaar overwinnen. Over hoe hun liefde 12 jaar geleden begon in de AH van Brielle tussen de kaas & het fruit!
We spreken uit wat zo vaak onuitgesproken blijft! Want ze denken het elke dag, voelen het ieder moment, maar zeggen het eigenlijk te weinig! Maar vandaag is anders… Ik mag vertellen over hun trots over elkaar, hun genieten met elkaar en vertrouwen in elkaar!

Ze pakken elkaars handen vast, steeds weer opnieuw! Werpen elkaar blikken van herkenning toe en vegen stille tranen weg. En als ze dan hun prachtige vows uitspreken naar elkaar houdt bijna niemand het droog! Dit is intens, liefdevol, speciaal en oprecht… zó mooi!

Hun ja woord galmt, hun kus is magisch en en geluk spat ervan af! Er is nog zoveel meer te vertellen… Meest schattige bruidskindjes, warme knuffels met de getuigen, opgetogen toosten onder de grote boom bij het zwembad… Ik besef me dat dit niet na te vertellen is, dit moet je meemaken. De warmte, de geuren, de vergezichten, het gevoel, de liefde… Hún Italiaanse droom is uitgekomen en hier zijn geen woorden voor!

Dus terwijl ik in het vliegtuig zit en dit schrijf, knijp ik mezelf even! Ik kijk naast me en zie mijn eigen grote liefde met wie de afgelopen dagen voelde als een tweede honeymoon. Terwijl niemand het ziet rolt er weer een traan over mijn wang van pure dankbaarheid! Van geluk! Van intense hoop dat alle dromen van Esmée en Rens uit mogen komen! Want dat verdienen ze. Echt!

Het was prachtig! Zo mooi heb je alles gezegd, de juiste vertaling van ons verhaal! Iedereen zei het… jij deed het precies zoals we het graag wilden. Het was prachtig! Alleen maar liefde!

Rens & Esmée

Lieve Rens & Esmée,

Nogmaals DANK JULLIE WEL dat ik mee mocht op avontuur! Dat ik mee mocht genieten van en met jullie Italiaanse Bruiloft en onderdeel mocht zijn van jullie geluk! Die appjes houden niet op, ons contact blijft en jullie zitten voor altijd in mijn hart!!! Dikke kus

Locatie: Il Defizio
Fotograaf: Bureau Cocoon

1 Comment

  1. Linda schreef:

    Mariëlle ik geniet nog steeds na van de prachtige ceremonie van mijn zoon en schoondochter. Je persoonlijke woorden hebben mij diep geraakt. Het was echt prachtig. Dank je wel dat je hun droom hebt waargemaakt.
    Liefs, Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *