Natuurlijk heb je vragen!

Heb je na het lezen en bekijken van alle informatie nog vragen? Dat snap ik heel goed.
Het plannen van een waanzinnige liefdesdag is niet niks!
Op deze pagina kun je de meest gestelde vragen lezen met bijbehorende antwoorden.
Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een bericht of vraag de Wedding Guide van Tintelend Trouwen aan!

Hoe ver van te voren nemen wij contact met jou op?

Hebben jullie interesse in een Tintelende ceremonie? Dan adviseer ik jullie om minimaal 1 jaar tot 6 maanden voor jullie grote dag contact met mij op te nemen. Bruidsparen boeken steeds eerder hun leveranciers en het zou zonde zijn als jullie net achter het net vissen omdat jullie datum al door iemand anders is geboekt! Vooral de maanden mei, juni en september zijn vaak snel vol! Dus heb je een datum, check mijn beschikbaarheid!
Is een vrijblijvend kennismakingsgesprek mogelijk?
Natuurlijk!!! Sterker nog, het is een must! Want als we samen met dampende thee/koffie of koude wijn om de tafel zitten voelen we of er een wederzijdse klik is! Die klik is essentieel voor een ceremonie vol armen met kippenvel, dankbare blikken en trotse tranen! Ik nodig jullie met liefde uit bij mij in Nijkerk!

Wij wonen niet in de buurt, is dat een probleem?

Absoluut niet! Mijn bruidsparen komen werkelijk overal vandaan! Van Groningen tot Zeeland, van Amsterdam tot Rotterdam, van ver en dichtbij! Dus maak er gelijk een heerlijke dag van als jullie komen kennismaken! En wil je even snel een kort lijntje? Bel, whatsapp, skype of mail dan even! Ik probeer zo snel mogelijk te reageren!

Kunnen jouw diensten ook minder uitgebreid/goedkoper?

Heel simpel… NEE! Alles wat ik doe wil ik goed doen! Daarom werk ik niet met pakketten maar ga ik steeds weer opnieuw met bruidsparen voor het maximale! Dat verdienen jullie! Dat verdient jullie liefde!

Officieel of Ceremonieel?

Willen jullie trouwen voor de wet en dus een formele huwelijksvoltrekking? Dan wordt er tijdens jullie burgerlijk huwelijk een officiële trouwakte opgemaakt door de gemeente waar jullie trouwen. Op deze akte staat o.a. jullie officiële trouwdatum, namen, handtekeningen. Het is een akte die geldig is voor de Nederlandse wet. Mag je die meenemen? Nope! De akte verdwijnt na ondertekening in het gemeentelijk archief!
Als trouwambtenaar van de gemeente Nijkerk kan ik jullie, op aanvraag, in jullie gemeente trouwen. Deze gemeente benoemt mij dan voor 1 dag omdat ik een beëdiging en benoeming op zak heb. Er zijn een aantal gemeenten die hier een uitzondering in maken en echt puur en alleen hun eigen trouwambtenaren ter beschikking stellen. Check dit dus voor de zekerheid bi de Afdeling Burgerzaken van jullie gemeente!
Er is nog een optie! Als je niet vast wilt zitten aan tijd, locatie of gemeentelijke leges & regels, dan kunnen jullie kiezen voor een ceremoniële verbintenis. Jullie kunnen dan ‘trouwen’ op elke locatie die je kan bedenken, op elke tijd die je wilt en niemand die namens de gemeente ‘over je schouder’ mee kijkt! De inhoud van mijn toespraak is hetzelfde, DE vraag net iets anders, er wordt een Akte van Liefde getekend en is minstens net zo liefdevol! Op naar trotse tranen, liefdevolle blikken en hilarische momenten!
Side note: Uiteraard trouwen jullie, los hiervan, op een ander (gratis) moment in het gemeentehuis zodat jullie officieel het gemeentelijk archief in kunnen 😉

Wat zijn legeskosten?

Helaas vallen de legeskosten van de gemeente altijd buiten mijn tarief. Elke gemeente maakt kosten om jullie aanvraag en huwelijk te laten plaatsvinden en dit berekenen ze door aan jullie, het bruidspaar. Deze kosten worden leges genoemd. Hoeveel jullie moeten betalen (en waarvoor) verschilt per gemeente. Elke gemeente mag dit naar eigen inzicht invullen maar dit kan voor zeer grote prijsverschillen zorgen. In de legeskosten zit o.a. de trouwakte, het stadhuis en de trouwambtenaar berekend. Ik hoor je denken… Maar wij willen een eigen BABS en niet op het stadhuis trouwen, moeten we dan wel de volledige legeskosten betalen? Helaas, in de meeste gemeenten wel.
Sterker nog, er zijn ook gemeenten die kosten berekenen voor het verkrijgen van de Benoeming voor 1 dag als ik jullie BABS ben! Hierdoor kiezen veel bruidsparen tegenwoordig voor ‘gratis trouwen’ voor de wet en ceremonieel verbinden op jullie grote liefdesdag! Ik vertel je er graag meer over tijdens onze eerste date!

Kunnen wij elke locatie in NL kiezen?

ALTIJD JULLIE FAVORIETE TROUWLOCATIE MET EEN ZELFSTANDIG BABS
Met je bloten voeten in het zand? Op de plek waar je ten huwelijk bent gevraagd. In het bos, of juist thuis waar al zoveel mooie momenten zijn beleefd? Als zelfstandig trouwambtenaar mag ik jullie huwelijk te voltrekken op de plek van júllie voorkeur. Dit kan in de trouwzaal van een stadhuis of op een door de gemeente goedgekeurde trouwlocatie.
Maar wat nu als jullie gewenste locatie niet door de gemeente is goedgekeurd als trouwlocatie? Jullie kunnen dan nog steeds jullie liefde vieren en uitspreken. Een ceremoniële verbintenis is dan een uitkomst! In zo’n geval ben ik niet actief als BABS, maar als ceremoniespreker.

Een toegewezen of zelfgekozen trouwambtenaar?

Een trouwambtenaar van de gemeente krijgen jullie toegewezen. Je mag vaak een voorkeur uitspreken maar dit geeft geen garanties. Deze trouwambtenaar krijgt voor zijn/haar werkzaamheden een vergoeding van de betreffende gemeente.
Een zelfstandig trouwambtenaar is ook benoemd door een gemeente maar werkt daarnaast ook onafhankelijk. Een ZZP’er die niet alleen in vaste dienst is bij een gemeente maar ook zelf de wereld van trouwen nog mooier wil maken.
Beide mogen zichzelf BABS (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand) noemen, beiden kunnen jullie officieel voor de wet trouwen maar het proces wat eraan vooraf gaat is totaal verschillend. Denk hierbij aan tijd, informatie, diepgang, betrokkenheid en ook het financiële plaatje. Maar goed, je betaald dan ook voor iets wat onbetaalbaar is!

Kunnen wij Tintelend Trouwen in Nijkerk?

Als trouwambtenaar ben ik niet alleen actief onder de naam ‘Tintelend Trouwen’, maar dus ook verbonden aan de gemeente Nijkerk. Vanwege die overeenkomst mag Tintelend Trouwen niet in Nijkerk actief zijn.
Trouwen jullie in Nijkerk en willen jullie graag door mij getrouwd worden? Zet dan een vinkje bij mijn naam bij jullie ‘aanmelding voorgenomen huwelijk’ (voorheen ondertrouw). Helaas heb je echter geen garantie dat ik jullie huwelijk ook daadwerkelijk zal sluiten; de gemeente bepaalt dit zelf. Belangrijk; trouw ik jullie als trouwambtenaar namens de gemeente Nijkerk, dan volgen we ook de regelgeving van de gemeente, inclusief het tijdspad wat we in Nijkerk hanteren.

Trouwen in NL of in het buitenland?

Och wat is Nederland toch mooi en wat hebben we veel onontdekte prachitge plekjes om te trouwen.de mogelijkheden zijn eindeloos! Maar trouwen in het buitenland wordt steeds populairder. Misschien dromen jullie er ook wel van; jullie Ja-woord onder de Toscaanse zon of op het strand van Hawaï… Maar dan wel met een ceremonie in het Nederlands met een spreker die je zelf hebt gekozen en van wie je weet dat zij jullie gevoel kan omzetten in jullie verhaal!
Inmiddels mocht ik al meerdere malen op het vliegtuig stappen om op dat ene idyllische plekje de liefde te vieren. Keer op keer is dat magisch. Met een intieme groep mensen een ervaring mee maken die niet in woorden is uit te drukken. Naar Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België (is ook buiten de NL grenzen), meerdere fantastische plekken in Italië (lees; pizza, wijn, ijsjes in willekeurige volgorde) en Spanje mocht ik mijn speech, hamer en liefdesaktes al meenemen. Keer op keer was het onbeschrijfelijk!
Heel graag hoor ik alles over jullie wensen en ideeën voor trouwen in het buitenland. Niets is te gek.
Neem vrijblijvend contact met mij op en misschien gaan we samen die geweldige reis om op dat ene geliefde plekje magie te creëren!
PS. Trouwen op Ibiza, Cuba of op een besneeuwde bergtop staan hoog op mijn bucketlist!
Ohhh en wil je zien hoe trouwen in het mooie Toscane eruit kan zien? Klik dan even op deze BLOG!

Trouwen & kinderen... Gaat dat?

Trouwen en kinderen tijdens een ceremonie gaan wat bij betreft prima samen!
Er zijn eindeloze mogelijkheden
Wil je ‘iets’ met de kinderen, maar weet je niet wat? Wat dacht je van de mogelijkheden die we allemaal kennen? Ringen brengen, een rap, een gedicht, het strooien van de bloemetjes of het simpelweg het bruidsboeket vasthouden. Maar wat dacht je van een afslag met de officiële hamer nadat jullie zijn getrouwd? Een kinderakte speciaal voor hun gemaakt, of misschien hebben ze zelf wel ideeën voor hun eigen inbreng tijdens de ceremonie! Al meerdere malen hebben we de papa’s en mama’s tijdens de voorbereiding even ‘weggestuurd’ en de nodige WhatsApp groepjes staan nog in mijn telefoon. Hun ogen stralen als ze voelen dat ze er echt toe doen. Ja, telkens als ik mag werken met kinderen tijdens een ceremonie is het een groot succes én…. een echte verassing voor het bruidspaar!
Maar er is meer… Tintelend Trouwen heeft ook een heuse echte KINDETOGA!
Een leuk idee voor de wat oudere kinderen (8 tot 13 jaar) is de kindertoga. Speciaal voor één van jullie eigen kinderen (als die er zijn) of voor een ‘bijzonder’ kind dat bij jullie trouwdag aanwezig is. De kindertoga tovert ze om tot mijn rechterhand: een mini-BABS!
Something old, something new, something borrowed, something blue…
Something old: de mini-BABS draagt een echte toga gemaakt van een origineel exemplaar
Something new: de mini-BABS draagt die toga voor het eerst
Something borrowed: de mini-BABS leent de toga van mij
Something blue: de toga is blauw
TROUWEN EN KINDEREN: HET ZORGT VOOR LEVEN, VOOR SPONTANE ACTIES! TWIJFEL NIET EN GEEF KINDEREN HUN EIGEN STERRENROL!
Klik hier voor meer beelden van ceremonies met kinderen!

Adviseer jij wel of geen geloften?

Het uitspreken van je geloften (ofwel je VOWS) is voor veel bruidsparen net zo belangrijk als eng. Je staat al zo in het middelpunt, en iedereen weet toch hoe lief je elkaar vindt? Moet je het dan ook nog, terwijl iedereen kijkt, naar elkaar uitspreken? Niks moet, maar realiseer je wel dat dit wellicht het mooiste cadeau is wat je elkaar die dag kan geven. Jullie liefde klinkt nu eenmaal het mooist uit je eigen mond! Enne… kom je er niet uit? Laat me je dan helpen! Klik HIER voor het e-book voor het schrijven van jouw unieke geloften!

Raad je live muziek aan tijdens de ceremonie?

JAAAAA!!! Enorm zelfs! Het is zo’n meerwaarde tijdens dit bijzondere moment! Op maat, ongedwongen, persoonlijk en raak!
Zal ik je gelijk mijn favorietjes laten weten?
LoveSound 
Floor Hansen
Pieter van der Zweep 
Johan van Ee
Lace 
Zangeres Kelly

Klopt het dat je ooit een award hebt gewonnen?

Absoluut! De Dutch Wedding Award in de categorie Trouwambtenaar & Ceremoniespreker! Ik werd uitgeroepen tot de beste van Nederland! En ik kan je zeggen dat ik hier nog steeds elke dag bijzonder trots op ben!
Als je HIER klikt lees je het hele verhaal! PS. Echt even lezen hoor! De moeite waard!

Ik hoorde dat je ook spreekt bij uitvaarten? Is dat zo?

Dat klopt! Mijn intrinsieke motivatie is het verschil maken op bijzondere momenten in iemands leven. Ook afscheid hoort hierbij. Want in die moeilijke periode van vers verdriet terwijl er zoveel op je afkomt, is woorden geven aan je gevoel misschien wel het moeilijkste wat er is. Dit terwijl verlies vaak juist aan het licht brengt wat voor jullie écht van waarde is.
Als liefdevol geluk plaats heeft gemaakt voor intens verdriet ben ik voor jullie graag de stem die de herinneringen levend houd. Meer dan graag geef ik inhoud aan het vieren van iemands leven tijdens het laatste moment van samenzijn…
Het is onmogelijk iemand te vergeten die je zoveel gaf om te herinneren maar met handen die schrijven en ogen die blijven kijken zal ik (door jullie inbreng) op papier laten landen wat recht doet aan degene die gemist wordt zodat er een blijvende herinnering achter blijft. In je hart, in je hoofd, in je binnenste jou…
Wil je meer hierover weten of lezen? Klik dan HIER!

Wij willen graag nóg een keer! Kan dat?

Ohhh hoe heerlijk! Ik hou ervan! Wat dacht je van een ‘renewal of the vows’? Ofwel de herbevestiging van jullie liefde. Iets dat al lang populair is in Amerika en ook in Nederland steeds populairder wordt. Met een herbevestiging sta je nog eens stil bij jullie liefde, wat het jullie allemaal heeft gebracht en vier je nogmaals de liefde & het leven in het bijzijn van jullie liefsten. Ik zeg dikke DOEN!!!!

Trouwen & Corona... Heb jij een leuk idee?

Nou en of! Samen met een aantal mega enthousiaste trouwondernemers hebben we een waanzinnig concept in elkaar gezet! Want liefde wil je niet uitstellen toch?
Klik HIER voor meer informatie!

Waarom kiezen voor Tintelend Trouwen?

Waarom niet? Haha! Nee zonder gekheid.. Je kiest pas voor mij als je voelt, ervaart en ziet dat wij samen een klik hebben. Als je van binnen voelt dat je aan mij je verhaal kan en wil vertellen, dat je antwoord wil geven op allerlei soorten vragen (van intiem tot hilarisch) en dat ik jullie gevoel om kan zetten tot jullie verhaal.
Met interesse, betrokkenheid, liefde voor liefde en enthousiasme luister, kijk en vertaal ik zodat er uiteindelijk een toespraak klaar ligt die kippenvel, tranen en veel geschater te weeg brengt! Een toespraak die raakt, klopt en verbindt! Gewoon omdat dat mijn motto is: Vier het leven, omarm de liefde en maak die herinnering voor later nú met elkaar!

Fotocredits: Romy Dermout