Real love has no expiration date…. – Tintelend Trouwen

Real love has no expiration date….

Leave a little sparkle where ever you go….
11 december 2013
Het Glazen Huys Nijkerk
11-12-13 Het Glazen Huys Nijkerk
14 december 2013
Leave a little sparkle where ever you go….
11 december 2013
Het Glazen Huys Nijkerk
11-12-13 Het Glazen Huys Nijkerk
14 december 2013

Soms kom je op een onverwacht moment mensen tegen waar je direct een klik mee hebt. Zo was dat ook met Rudi en Lina. Nadat we met elkaar in gesprek gingen en wat over onszelf vertelden bleek dat we niet alleen een klik hadden, maar dat er een spontaan idee opborrelde…

Bruidspaar Rudi & Lina Ze waren namelijk bijna 40 jaar getrouwd! En deze bijzondere dag wilde ze niet zomaar voorbij laten gaan. Nee, een feest met hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden zou gevierd gaan worden. Maar ze wilden geen standaard feest! Er moest die avond iets gebeuren wat uniek was…. Een paar weken later gingen we met elkaar in gesprek. Al gelijk was het open, eerlijk, intiem en oprecht. In al die 40 jaar hebben ze samen veel dingen meegemaakt, verdriet gekend, mensen verloren maar ook veel mensen in hun armen mogen sluiten. 40 jaar geleden werd er getrouwd omdat ze elkaar zeker erg leuk vonden, maar het was ook bijna vanzelfsprekend, en het had een fiscaal voordeel!   Toch is er geen moment geweest dat ze hebben getwijfeld over die beslissing! Nog steeds staan ze vierkant achter elkaar… en hoe mooi zou het zijn omdat nog eens tegen elkaar uit te spreken op de avond dat zij hun 40 jarige huwelijksfeest vieren? Ik mocht contact opnemen met hun kinderen. En na een gezellige avond met hun twee dochters, en met hun andere dochter via de mail omdat zij in Frankrijk woont, had ik zoveel informatie over het bruidspaar… dit kon niet anders dan een heerlijke toespraak worden. Niet in de laatste plaats omdat er een kleindochter was die best wel heel graag mijn collega BABS wilde zijn tijdens de ceremonie! Na nog een gesprek met een bruidspaar waarin zij mij dingen vertelde die kenmerkend waren voor hun leven, een heel persoonlijk verhaal van Rudi, en ik hun vol liefde hoorde praten over elkaar, over hun kinderen, familie/vrienden, ging ik vol frisse moed achter de computer zitten!

De woorden vlogen op mijn scherm… Kennis is creativiteit en hier was geen ontkomen aan! Van toen naar nu, dat was de rode draad in het verhaal! Waarom toen, waarom nu nog steeds? Wat is er gebeurd? Wat heeft hun leven verrijkt? Welke moeilijke momenten hebben ze samen meegemaakt? Wat betekenen de mensen die er zijn?

Met de nuchtere gasten uit Twente moest het natuurlijk wel een verhaal zijn dat stond. Een verhaal met humor, emotie, dankbaarheid en vertrouwen. Nadat ik samen met Leonie van 11 jaar (kleindochter) nog heb geoefend waren we er samen klaar voor! Leonie bleek een natuurtalent te zijn als het gaat om presenteren en voordragen! Samen met Leonie, die natuurlijk de geheel officieel in de kindertoga naast mij stond, hebben we iedereen weten te raken! Met humor, de mooie en moeilijke momenten in hun leven te benomen, met de gezelligheid en zeker ook door de interactie met de gasten! Want zijn die Twentenaren echt zo nuchter? Nou, ze hebben genoten en vraag en reactie is aan hun zeker besteed! De avond had alles: De verrassing van de ceremonie, een fantastische collega BABS, een volmondig ja, de handtekening van 4 nieuwe getuigen (vier kleinkinderen), trouwringen die na lange tijd weer omgeschoven werden, een gedicht van hun oudste kleindochter, mooie woorden van hun dochters, aandacht van de gasten, en de liefde die het bruidspaar nog steeds voor elkaar voelt! Dankbaar ben ik, dat ik hier aan mee heb mogen werken!

Lina: “Wij genieten nog iedere dag na!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *